Giske imponert over Gordon Brown

Næringsminister Trond Giske (Ap) er imponert over Gordon Brown. – Jeg er imponert over at han har fått det som så ut til å bli en konservativ walkover til å bli et spennende valg, sier Giske.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag kveld kom han til London etter å ha vært i Skottland for å se på vindmøller tidligere på dagen. Valgkvelden tilbringer han først i det nystiftede norske arbeiderpartilaget i London før han drar videre til Labours valgvake i Brixton.

Les også: - Hellas kan vinne valget for Brown

Halv seier

– Arbeiderpartiet i Norge har alltid hatt et godt samarbeid med Labour. Selv har jeg fulgt britisk politikk med stor interesse i mange år. Jeg var på valgvake her i London da Labour og Tony Blair vant i 1997. Det var fantastisk, sier Giske.

Giske er sikker på at de konservative kommer til å bli det største partiet når valgresultatene er klare.

Se også: Det mest spennende valget siden krigen er igang


– Men meningsmålingene tyder ikke på at de får flertall i Parlamentet, og det mener jeg er en halv seier for Labour og Gordon Brown. Brown har stått støtt gjennom hele valgkampen, til tross for all motgang. De konservative har ikke klart å skape den høyrevinden de ønsket, sier Giske, og viser til at de konservative hadde over 40 prosent oppslutning for ett år siden, mens Labour var helt nede på 20-tallet

Nystiftet

Torsdag kveld kom Giske til sine egne i London. I bydelen Hoxton nord i byen holdt det lokale norske arbeiderpartilaget valgvake på en pub. Laget ble stiftet av studenter i januar i år.

Se også:- Forbudt å fornærme folk


– Foreløpig er vi rundt 20 medlemmer, alle studenter. Men vi er åpne for alle, sier lagets leder Anja Furevold.

Noe aktivt valgkamparbeid for Labour har det ikke blitt for de norske studentene.

– Det har dessverre ikke blitt tid til det. Valginnspurten kom midt oppe i en hektisk eksamensperiode, sier Furevold. (©NTB)

Les også: - Vi lever i et diktatur

Se også: Islamhatere i marsj

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden