– Kan ha funnet ferdskriveren til styrtet Air France-fly

Franske etterforskere har funnet det som kan være de første konkrete sporene av de svarte boksene til Air France-flyet som styrtet i Atlanterhavet i juni i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Franske myndigheter sier gjennombruddet har kommet etter grundige analyser av sonarundersøkelser som ble foretatt av havbunnen i ukene rett etter ulykken.

– Signalene som da ble fanget opp, kom trolig fra flyets ferdskriver og taleregistrator, opplyste Christian Baptiste, talsmann for det franske forsvarsdepartementet, på en pressekonferanse i Paris torsdag.

Flyet var på vei fra Rio de Janeiro til Paris da det styrtet under mystiske omstendigheter. Alle de 228 personene om bord, deriblant tre nordmenn, omkom.

Vanskelig å finne

Det er imidlertid langt fra sikkert om etterforskerne klarer å finne de såkalte svarte boksene, som er flyets ferdskriver og taleregistrator.

– Det er ikke sikkert vi klarer å hente dem opp siden de ikke sender ut signaler lenger. Dessuten er havbunnen svært ujevn i området, forklarte Baptiste.

Signalene fra de svarte boksene ble lokalisert i et område på havbunnen med en feilmargin på 5 kilometer, ifølge talsmannen.

– Det er som å lete etter en skoeske i et område like stort som Paris, men på 3.000 meters dyp og med et terreng like bratt som Alpene, sier talsmann for den franske marinen, Hugues de Plessis d’Argentre.

Ny leteaksjon

Den franske marinen innledet mandag en ny leteaksjon etter ferdskriverne i ulykkesområdet, nordøst for den brasilianske øyen Fernando do Noronha.

51 av de omkomne ble funnet i fjor sommer.

Det er fortsatt uklart hva som var årsaken til ulykken 1. juli i fjor. Den franske havarikommisjonen har tidligere spekulert om at feil på hastighetsmåleren kan ha vært en medvirkende årsak. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden