Utsetter åpning

Popsenteret i Oslo blir trolig ikke åpnet før vinteren 2011.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken til forsinkelsen skal ifølge musikkstedet Ballade blant annet være krangel om husleien med utbyggeren av Schous Kulturbryggeri og avslag på driftsstøtte fra staten.

Popsenteret skal være et av de regionale pop- og rocksentrene rundt Rockheim i Trondheim, og skulle (ifølge Oslo kommune) opprinnelig åpnes i 2009. Dette er seinere blitt endret til høsten 2010, men nå tyder alt på at popfolket må vente enda lenger på at senteret skal slå opp dørene.

- Det er bygningsmessige forsinkelser som gjør at vi regner med å åpne i 2011, sier Gro Balas, direktør i Kulturetaten i Oslo kommune til Ballade.

Lovt støtte uteblir

Åpningen trues også av at Kulturdepartementet har avslått Oslo kommunes søknad for 2010 på totalt 28 millioner til investerings- og driftstilskudd til Popsenteret. Ifølge Balas ble støtten til de regionale pop- og rocksentrene indirekte vedtatt da Stortinget vedtok å legge det nasjonale rockmuseet til Rockheim i Trondheim.

Men det er ikke bare Popsenteret som er blitt forsinket. Rockheims offisielle åpning skulle funnet sted i august 2009, men ble utsatt til februar 2010. Nå er februar blitt til mai, men Rockheims dører er fortsatt stengt for allmennheten.

- Men vi har ambisjoner om at museet skal åpne før sommeren, sier administrerende direktør Suzette Paasche ved Museene i Sør-Trøndelag til Adresseavisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden