Dømt til minst 25 år i fengsel

28-åringen bak drapet på Linda Stein risikerer likevel livstid i fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ramones' tidligere manager ble drept i 2007. Foto: AP PhotoRamones' tidligere manager ble drept i 2007. Foto: AP Photo

(ABC Nyheter): Natavia Lowery ble mandag denne uken fengslet for drapet på Ramones’ tidligere manager Linda Stein i 2007. Dommen falt i februar.

28 år gamle Natavia Lowery er altså tiltalt og dømt for å ha slått ned sin tidligere sjef Linda Stein med døden til følge. Hun skal ha brukt en hard gjenstand som stammer fra et treningsapparat, heter det i dommen.

Tyveri førte til drap

Lowery skal før drapet ha stjålet 30 000 dollar (nærmere 182 000 NOK) fra Stein, noe som indirekte angis å være årsaken til at de to kom i konflikt med hverandre. Hun er dømt for å ha drept Stein i et forsøk på å skjule denne forbrytelsen.

Etter at dommeren kalte episoden for en «umenneskelig handling», sier Lowery at hun kommer til å innklage uttalelsen og avgjørelsen, melder avisen Huffington Post.

Linda Stein var tidligere gift med grunnleggeren av Sire Records, Seymor Stein, og hun var manageren til Ramones frem til 1980. Hun har også vært manager for Steve Forbert og har ellers på et tidlig tidspunkt vært involvert i karrierene til artister som Madonna, Talking Heads og Pretenders.

Sjerneagent

For øvrig har hun vært agent for en rekke andre kjente navn fra musikk- og filmbransjen, inkludert Madonna, Elton John, Sting, Angelina Jolie, Billy Joel, Christie Brinkley, Bruce Willis, Jann Wenner, Michael Douglas og Steven Spielberg.

Liket av Linda ble funnet i hennes leilighet på Manhattan i oktober 2007, med slagmerker både på hodeskallen og i nakken. Forsvarerne til Lowery, som først avviste deres klients kjennskap til hendelsen, inntil et videoopptak fra morddagen avslørte henne, hevdet siden at politietterforskerne i avhør hadde tvunget henne til å avgi falsk forklaring. Dette klarte de imidlertid ikke å overbevise juryen om.

Les mer om musikk i ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden