Mykle-arkiv i Nasjonalbiblioteket

Agnar Mykles familie har overlevert 84 hvite ringpermer med Mykle-stoff til Nasjonalbiblioteket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Kontakten mellom Agnar Mykles familie og Nasjonalbiblioteket ble opprettet for to år siden, da forfatterens sønn Arne Bust Mykle tok kontakt, for å sondere mulighetene til å overlate det store arkivet til Nasjonalbiblioteket.

Tidligere i vinter ble partene enige og kontrakt om overføring skrevet, og nå er altså Mykle-materialet på plass i Nasjonalbibliotekets lokaler.

- Totalt er det snakk om 84 store hvite ringpermer, samt tre kasser med telegrammer og brev Mykle har sendt seg selv. Det er et omfattende materiale som nå kan komme offentligheten til gode, sa Vigdis Moe Skarstein under en liten symbolsk overrekkelsesseromoni på Riksteatret i Oslo mandag.

Syv kopier

Til stedet var også Agnar Mykles datter, Mette Eggen, som fikk blomster av Moe Skarstein og smilende bekreftet det store omfanget av arkivet.

- Blant annet tok pappa gjerne kopier med syv gjennomslag med blåpapirer av alt han skrev.

Arkivet etter Agnar Mykle inneholder blant annet manuskripter, etterlatte papirer, håndskrevne kladder, upublisert materiale og forlagskorrespondanse med Mykle. Innholdet er allerede gjennomgått av Mykle-forlegger Gordon Hølmebakk og Anders Heger, og er i den forstand kjent. Men nå blir det altså offentlig tilgjengelig også for andre Mykle-interesserte.

- Vi er veldig glade for at materialet etter pappa nå har funnet et hjem og at det blir gjort tilgjengelig for forskere, uttaler forfatterens datter Mette Eggen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden