Drar til Haiti

Ole Paus blir med initiativtagerne bak dugnadkampanjen til Haiti for å dokumentere hva pengene har gått til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): I løpet av ni korte vinterdager samlet artist-Norge seg for å sette opp en veldedighetskonsert i operaen 24. januar i år. De snudde seg rundt på kort varsel for å samle inn penger til jordskjelvofrene i Haiti.

Den utsolgte konserten ble sendt på TV og var en kjempesuksess. Dugnad for Haiti har til nå samlet inn 22 millioner kroner til jordskjelvofrene etter naturkatastrofen.

Rekordoppslutning

Inntektene har kommet fra konsertgjengere, TV-seere og fra folk som har gått til innkjøp av liveplaten med opptak fra arrangementet.

Les også: Artistene stiller opp for Haiti

Til helgen reiser Ole Paus til Haiti sammen med dokumentskaperen Truls Lie og initiativtakerne til Dugnad for Haiti, Elin Aamodt og Alexander Eik.

Les også: Ole Paus lager Haiti-låt

Blir TV-dokumentar

I en uke skal de besøke det jordskjelvrammede landet og lage en dokumentar som blir å se på NRK før sommeren.

Les også: Paus’ støttelåt i salg

Sammen med Røde Kors og Kirkens Nødhjelp, reiser dugnadsgjengen til Haiti for å dokumentere hva pengene har gått til og møte lokale musikere.

– Målet for dokumentaren er først og fremst å vise norske TV-seere hvordan hjelpeorganisasjonene brukte pengeinnsamlingen fra Norge, men også mer generelt hvordan det enorme nødhjelpsarbeidet fungerte for haitianerne, sier dokumentaristen Truls Lie.

Les også: Samlet inn 21,5 millioner

Ole Paus legger til:

– Gjennom musikken gikk vi sammen og samlet inn penger til Haiti. Målet for reisen er også å få møte lokale artister, lære fra dem, og oppleve hvordan musikken har vært med å bearbeide tragedien. Det blir en spesiell reise.

Regntid

– Med over en million mennesker fortsatt hjemløse, og regnet og orkansesongen nært forestående, forsterker vi vår innsats for å sikre sanitærløsninger og rent drikkevann til så mange som mulig. Med blant annet uvurderlig støtte fra Dugnad for Haiti kan vi i tillegg intensivere vårt helse- og psykososiale arbeid for en befolkning som trenger mer hjelp enn noen gang. Vi har vært i Haiti i over 20 år, og vi blir værende, sier Atle Sommerfeldt, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

– Røde Kors fortsetter driften av sykehuset, som er det eneste sykehuset i et område med over 200.000 innbyggere. Samtidig vil vi nå bistå lokalbefolkningen i dette området med nye boliger, vann- og sanitærhjelp. Vi vil bistå barna i å lindre de alvorlige traumene etter jordskjelvkatastrofen og vi planlegger nå for en fremtid for disse barna, sier Børge Brende.

Les også: Jordskjelvet har utløst en veldedighetsstorm

De reisende i følget til Dugnad for Haiti ankommer Haiti midt i den aller verste måneden med regntid.

Albumet «Dugnad for Haiti» er fremdeles i salg og inntektene går til Kirkens Nødhjelp og Røde Kors.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden