Norske jegere siktet i New Zealand

De norske jegerne skal på forhånd ha blitt advart mot å skyte fredede dyr på New Zealand. - Vi skal la fuglene være i fred, sa de. Nå er de siktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmennene som foreviget sin ulovlige jakt i New Zealand og deretter la videoen på YouTube, skal ha ignorert advarslene, stikk i strid med de lovte.

Nå blir de arrestert hvis de setter sine føtter i landet igjen.

En viktig årsak til at de er siktet i saken, er at de på forhånd visste at mange av fuglene på New Zealand er fredet, og at det er ulovlig å skyte dem. Dette skriver nettavisen 3newz.

– Vi har bestemt oss for å sikte de fem idiotene for brudd på vilt- og naturvernloven, sier naturvernminister Kate Wilkinson til nettstedet.

Les også: Kan få seks års fengsel for jaktvideo

- Vi skal la fuglene være

De skal ha lagt ut spørsmål på et newzealandsk nettsted, der de ba om jakttips. Da de i diskusjonen sa at de ønsket å skyte fugler, var det en som svarte:

«Her er et tips. Glem å skyte fugler. De fleste fuglene er beskyttet og utrydningstruede i det i det området dere drar til. Store bøter, tiltale og våpenbeslag vil bli resultatet hvis dere skyter fugler der,

Og jegerne svarte:

«Vi skal la fuglene være i fred.»

Les også: Vil tiltale norske jegere

Idioter

Videoen har fått newzealandske myndigheter til å rase. Spesielt naturvernminister Kate Wilkinson har vært klar i sin tale.

- Vi har bestemt oss for å sikte idiotene for brudd på vilt- og naturvernloven, sier naturvernministeren.

Det er slett ikke første gangen hun bruker idiotbegrepet om nordmennene. Tidligere har hun sagt:

- Personlig skal jeg arbeide for at disse karene aldri får innreisetillatelse hit til landet igjen. Det er horribelt at idioter som de skyter fugler som vi legger ned så mye jobb i å beskytte, sier miljøvernministeren i vrede over videoen hun har sett.

Les også: Nordmenn skjøt utrydningstruede dyr

Ingen unnskyldning

Nordmennene har ligget lavt i terrenget etter at saken ble kjent. De har konsekvent nektet å uttale seg til media. Ifølge 3newz skal de ha sendt en unnskyldning på epost til naturvernministeren.

Men det forandrer ikke hennes mening:

- Jeg tror de angrer på det de gjorde, men det er ingen formildende omstendighet, og det unnskylder dem heller ikke.

Personvernpolicy