1183 timer overtid

En medarbeider har registrert 1183 timer overtid. Totalt 15 ansatte har jobbet mer overtid enn tillatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Det kommer fram i Politidirektoratets tilsynsrapport for Politiets utlendingsenhet (PU).

«Blant tjenestemenn/kvinner har 22 ansatte i 2009 registrert mer enn 440 timer overtid, hvorav 4 tilsatte hadde mer enn 900 timer. Medarbeideren med flest overtidstimer har registrert 1183 timer,» heter det i rapporten.

Polititjenestemenn er unntatt overtidsbegrensninger i arbeidsmiljøloven, men også sivilt ansatte har jobbet mye overtid. Totalt 15 sivilt ansatte har jobbet mer enn 300 timer overtid i 2009.

Informasjonssjef Roar Hanssen sier overtidsbruken har sammenheng med flere asylsaker.

- Vi må erkjenne at vi har brukt for mye overtid. Det har vært belastning for de ansatte. Vi kom litt seint i dag med å ansette nye folk. Vi regner med at behovet for overtid vil bli redusert med bakgrunn i de tiltakene vi har gjort, sier Hansen.

- Bryter innkjøpsreglementet

Rapporten kritiserer også PU for å bryte innkjøpsreglementet.

«Gjennomgangen av leverandørrapportene viser at PU har foretatt anskaffelser utover terskelverdi uten avtale eller at det er benyttet feil anskaffelsesprosedyre eller at avtale er utløpt,» heter det i rapporten.

- Vi har også gjort en jobb med kompetanse for å få poå plass rutiner når det gjelder innkjøp. Vi har litt å rydde opp i, og det er vi i full gang med, sier Roar Hansen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden