Vurderer forbud mot tigging

Finland skal vurdere et forbud mot tigging etter mistanke om at aktiviteten er knyttet til organisert kriminalitet, melder innenriksdepartementet tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Målet er ikke å straffe eller bøtelegge individuelle tiggere, men å hindre den kriminelle aktiviteten som følger med tiggingen, het det i en uttalelse.


Departementet begynte å etterforske hvordan finsk lovgivning kan endres for å gjøre myndighetene i stand til å intervenere i det «voksende tiggeproblemet», het det.

- Tiggingen har tydelig blitt mer aggressiv og er i økende grad knyttet til kriminelle fenomen. Operasjonene virker også velorganisert, la man til i uttalelsen.

Et økende antall tiggere, særlig fra Romania, har blitt observert på gatene i Helsinki de siste årene, og selv om tigging ikke for øyeblikket er ulovlig i Finland kan myndighetene gripe inn dersom den virker forstyrrende.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus