- Syria forsyner fortsatt Hizbollah

Den syriske regjeringen forsyner rutinemessig Libanons sjiamuslimske milits Hizbollah med våpen, i en operasjon som går langt utover sporadisk smugling, uttaler en høytstående israelsk etterretningsoffiser tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen for det militære etterretningsdepartementet, brigadegeneral Yossi Baidatz, sa til en parlamentskomité at Hizbollahs arsenal inkluderer tusenvis av raketter med flere rekkevidder.


Baidatz nevnte ikke spesifikt det langtrekkende Scud-missilet som Israels president Shimon Peres har anklaget Hizbollah for å legge opp i reserve.

- Forsyningene av langdistanseraketter det har blitt meldt om den siste tiden er bare toppen av isfjellet, sa Baidatz til komiteen for utenriksspørsmål og forsvar.

- Syria spiller en betydelig rolle i den voksende styrken til Hizbollahs rakettarsenal, sa han.

- Våpen blir sendt fra Hizbollah til Syria på jevnlig basis under ledelsen av det syriske og iranske regimet.

Hizbollah har verken avvist eller bekreftet Scud-anklagene, og sier kun at gruppen har rett til å besitte våpnene den selv velger.

Mandag fornyet USAs president Barack Obama de amerikanske sanksjonene mot Syria for ett år, og anklaget Damaskus for å støtte «terrorist»-grupper og for å strebe etter rakettprogrammer og masseødeleggelsesvåpen.

USAs utenriksminister Hillary Clinton advarte i forrige uke Syrias president Bashar al-Assad om risikoen for å utløse en regional krig dersom han forsynte Hizbollah med de langtrekkende Scud-rakettene.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden