Gossip Girl går til filmen

Blake Lively er klar i sin første store filmrolle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå får Blake Lively, kjent for sin rolle som Serena i «Gossip Girl» god kritikk for sin rolle i filmen «The Private Lives of Pippa Lee».

– Men det er tøft å henge med. Jeg spiller i «Gossip Girl» ni måneder i året og jeg hadde fem uker fri der jeg kunne spille inn en film, forteller Blake Lively til TT Spektra.

«The Private Lives of Pippa Lee» er regissert av Rebecca Miller, som også er basert på hennes egen suksessroman ved samme navn. Det er fortellingen om en middelaldrende kvinne som ser tilbake på sitt eget kjærlighetsliv. I nåtid spilles hun av Robin Wright Penn, mens Blake Lively spiller den unge Pippa Lee i tilbakeblikkene. Rebecca Miller er forøvrig datteren til dramatikeren Arthur Miller.

– Jeg kom inn i dette prosjektet ganske seint, men Rebecca hadde skrevet et godt og tydelig manuskript, og dette var en så sterk og herlig karakter at jeg med engang forsto hvem hun var og hva som drev henne. Jeg er selv fri og målbevisst, akkurat som Pippa, men ellers er vi veldig forskjellige. Det var moro å få spille noen som var så forskjellig fra meg selv, sier Lively.

Fikk rollen med en gang

Hun forteller at hun var nervøs før prøvespillingen.

– Jeg skulle spille inn en scene der Pippa bryter sammen. Vi var i et lite rom og jeg gjorde scenen og med en gang jeg var ferdig gikk Rebecca ut. Så kom hun inn igjen og sa: «Det er deg». Og jeg følte nesten som om jeg hadde lurt henne og alle andre. Jeg følte at jeg ikke fortjente det.

I filmen spiller hun blant annet mot Julianne Moore, som Lively har stor respekt for.

– Hun er et så naturlig og ekte menneske. Du vil hele tiden være nær henne. Så snart vi hørte «action», så var hun helt inne i rollen. Og så var opptaket slutt og hun kom tilbake og fortsatte å fnise og snakke om alt mulig.

Blandet om sladrepressen

Selv om hun også er med i Ben Afflecks nye film «The Town», er det rollen i «Gossip Girl» som er hovedjobben til Blake Lively.

Serien er en stor suksess verden over.

– Jeg vet ikke om det er noen spesiell grunn til det. Den utspiller seg i New York, og byen er en av hovedkarakterene. Det er en magisk by. Og det er ikke bare tenåringer som ser på den. Mange av dem som kommer bort til meg er i 30-årsalderen og sier at «egentlig er jeg kanskje for gammel til å se på, men ...»

«The Private Lives of Pippa Lee» slippes på DVD denne uken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden