Sjekker dykkerutstyr etter dødsulykke

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er fremdeles ikke klart hvorfor to personer omkom i en dykkeulykke i Jøssingfjord i Rogaland mandag. Politiet undersøker nå om det var noe galt med gassflaskene til dykkerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var en mann (32) og en kvinne (35) som omkom i dykkeulykken, i tillegg til at en kvinne i 35-årsalderen ble alvorlig skadd.

– De omkomne skal obduseres før vi kan slå fast hva som var dødsårsaken. Det som er klart er at det er svært påfallende at alle tre har fått problemer samtidig. En årsak kan være at det har vært noe galt med luftblandingen i gassflaskene deres, noe som for eksempel kan ha ført til forgiftning. Vi etterforsker nå denne muligheten, sier operasjonsleder Arild Bjørnevoll i Rogaland politidistrikt til NTB.

Politiet har informert dykkemiljøet i distriktet om etterforskningen.

– Hvis det har vært feil med utstyret, bør miljøet være klar over dette slik at vi kan forebygge nye ulykker, sier Bjørnevoll.

De omkomne var del av en polsk turistgruppe på ferie i Norge. Politiet fikk melding om ulykken ved 13.15-tiden mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klokken 15.30 bekreftet politiet at en mann og en kvinne var omkommet. En tredje person ble brakt til Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

Ifølge politiet fikk kvinnen fem-seks timer med behandling i trykkammer mandag kveld, før hun ble overført til nevrologisk avdeling. Hun skal være utenfor livsfare.

Forsidefoto: Anne Lise Grastveit Avisen Agder / SCANPIX.