Ingen busstreik

Det blir ingen streik etter at et flertall sa ja til nye tariffavtaler i bussektoren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fagforbundet sendte onsdag et forslag til ny bussbransjeavtale for uravstemning blant sine medlemmer. Dersom et flertall av medlemmene hadde sagt nei ville det blitt storstreik i bussbransjen, der all rutetrafikk i hele Norge kunne blitt rammet.

Samlet deltok 60 prosent av medlemmene i de fire forbundene Yrkestrafikkforbundet, Jernbaneforbundet, Transportarbeiderforbundet og Fagforbundet i uravstemmingen.

3829 medlemmer svarte ja, mens 3365 stemte nei til meklingsmannens forslag til ny tariffavtale.

Det var ja-flertall i Yrkestrafikkforbundet og Jernbaneforbundet, mens det var nei-flertall i Transportarbeiderforbundet og Fagforbundet, skriver Norsk Transportarbeiderforbund på sine nettsider tirsdag.

- De fire fagforbundene har siden 1998 samarbeidet om tariffoppgjøret i bussektoren. Det er dette samarbeidet som har gjort de store framskrittene vi har hatt i bussektoren mulig. Samarbeidet vårt gjelder selvsagt også i situasjoner som denne, sier forbundsleder Roger Hansen i NTF.

Det blir heller ikke streik innen miljøsektoren eller i godsbil. I miljøsektoren var det 84 prosent deltakelse i uravstemmingen, og flertallet av de stemmeberettigede medlemmene svarte ja.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden