Bombemistenkt tatt på vei til Dubai

Mannen som er pågrepet for det mislykkede bombeattentat i New York i helgen, var i ferd med å forlate USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs justisminister Eric Holder opplyser at den pågrepne var på vei til Dubai da han ble arrestert. Pågripelsen skjedde på JFK-flyplassen på Long Island natt til tirsdag norsk tid.

– Etterforskningen pågår fortsatt, og vi følger en rekke spor. Men det er klart at meningen med denne terrorhandlingen, var å drepe amerikanere, sier Holder.

Den pågrepne mannen, en amerikansk statsborger opprinnelig fra Pakistan, ble tatt med til arresten på flyplassen. Amerikanske myndigheter mener mannen, Shahad Faisal, parkerte en Nissan Pathfinder full av eksplosiver på Times Square midt på Manhattan lørdag kveld.

Senere tirsdag skal han fremstilles for en føderal domstol.

Var etterlyst

Shahad Faisal var en av personene FBI hadde etterlyst i forbindelse med det mislykkede bombeforsøket.

Faisal bor i delstaten Connecticut, og han kom nylig tilbake fra en reise til Pakistan. Nissanen som ble brukt i det avvergede angrepet, kjøpte han kontant og uten å gjøre ferdig papirarbeidet i forbindelse med handelen, skriver New York Times.

Den forrige eieren av bilen har fortalt politiet at han solgte terrengbilen til en mann med latinamerikansk eller arabisk utseende i 30-årsalderen.

Flere kan ha vært med

Myndighetene mener at flere personer kan ha vært involvert i attentatforsøket lørdag kveld, og at det kan være en internasjonal forbindelse.

– Etterforskningen er mangefasettert. Vi konsentrerer oss ikke bare om å få tak i de ansvarlige, men også om å skaffe informasjon om utenlandske terrorgrupperinger, sier justisminister Holder.

Han ber det amerikanske folket om fortsatt å være årvåkne og rapportere mistenkelig aktivitet til myndighetene.

Politiet er i full gang med å undersøke opptakene fra over 80 overvåkingskameraer i området rundt der bilen ble funnet med en bombe i.

De er interessert i å snakke med en hvit mann i 40-årsalderen som ble fanget opp på kamera da han skiftet skjorte på fortauet i nærheten av der bilen ble parkert.

Taliban i Pakistan påtok seg søndag ansvaret for attentatet. Men politiet i New York og borgermester Michael Bloomberg tonet ned opplysningen og sa at det ikke fins noe bevis som skulle tyde på at Taliban sto bak. (©NTB)

Les også: Har gode spor etter bombeforsøket i New York

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden