Brannen i Bygdøy allé er slukket

Tirsdag morgen brant det i en bygård i Bygdøy allé 35 i Oslo. Én person ble sendt til sykehus, mens åtte fikk behandling på legevakten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Brannvesenet fikk melding om brannen 06.35 og sendte alle tilgjengelige mannskaper ble sendt til stedet, opplyser vakthavende brannsjef Asle Hembre i Oslo brann- og redningsetat til ABC Nyheter.

Rett før 07.30 var brannen slukket.

- En person er kjørt til sykehus for kontroll, og vi driver gjennomsøk av de siste leilighetene. Det er en bygning med ganske mange etasjer, så vi går gjennom for å se om det er noen folk der som trenger hjelp, sa Hembre til ABC Nyheter klokken 07.30.

Klokken 08.00 melder NTB at 8 personer ble behandlet for røykskader på legevakten, i tillegg til den ene som ble sendt til sykehus.

Vel 50 beboere ble evakuert fra den brennende bygningen.

- Bra at det var en murbygning

Hembre forteller videre at bygningen har åtte eller ni etasjer – og at det er en murbygning, noe som gjorde slukningsarbeidet lettere.

Den kraftige brannen skal ha startet i 3. etasje ifølge Hembre, og elleve brannbiler ble sendt til stedet.

Rundt klokka 07.00 meldte NTB at det ifølge øyenvitner hang folk ut av vinduene i de høyere etasjene og det var kraftig røykutvikling.

Noen minutter senere var det uklart hvor omfattende brannen er.

– Vi kan foreløpig ikke si noe om hvor stor brannen er, men det er en murgård, så foreløpig høres det bra ut, sa vakthavende brannsjef Asle Hembre i Oslo brann- og redningsetat.

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Er du i nærheten av brannen? Tips oss på 08081 / tips@abcnyheter.no eller send mms-bilde til 977 36 017.


Vis større kart

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden