Platekompaniet blir svensk?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Platekompaniet vurderer å flytte sin digitale virksomhet til Sverige.

Norske aktører som vil selge digitale filer med musikk, film eller bøker må betale 25 prosent moms. Utenlandske aktører som tilbyr akkurat de samme produktene til norske forbrukere, som iTunes, slipper.

- Over tid er det vanskelig for oss å drive med disse momsforskjellene. Alternativet kan være å flytte den digitale virksomheten til Sverige. Da betaler man ikke moms, sier gründer Rolf Kristian Presthus til Dagbladet.

Skattereglene er nemlig slik at dersom du selger en fil fra EU og til Norge, betaler du ikke moms.

Platekompaniet ventet lenge med å lansere butikk for salg av lydfiler, og streamingtjenesten Wimp. Norske skatteregler var en av årsakene. - Platekompaniet går i overskudd, men ikke den digitale delen, sier Presthus.

Regjeringen ønsker ikke å kutte i momsen for norske aktører som driver med ehandel. I stedet vil de arbeide for at de utenlandske skal betale moms til Norge. - Moms er avgift på forbruk som skal skaffe inntekt til fellesskapet, og utgjør en fjerdedel av statens inntekter, vel 200 milliarder, sier Roger Schjerva (SV), statssekretær i Finansdepartementet, til Dagbladet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus