25 år med Bobbysocks

Artikkelen fortsetter under annonsen

Musikalitet, energi og galskap er Bettan og Hannes egen definisjon av 25 års samarbeid i Bobbysocks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

4. mai er det 25 år siden hele Europa lot seg rive med av vinnerlåten «La det swinge» som gikk helt til topps i Eurovision Song Contest.

Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen sang låten som også svingte Norge opp fra et utall magre plasseringer til en overraskende triumf i den europeiske finalen.

Sangduoen fulgte opp med en jubelturné i Norge og satte 34 publikumsrekorder. De turnerte i 16 forskjellige land, solgte flere millioner plater og var nummer én på hitlistene i åtte forskjellige land.

– En fantastisk tid, og ikke bare de nærmeste ukene og dagene. Vi har holdt koken helt til i dag, mimrer Elisabeth Andreassen eller Bettan som er kallenavnet på den svensk-norske artisten. Også Hanne Krogh samstemmer i at hun og Bettan var på hogget etter Grand Prix-triumfen i Göteborg.

– Henter styrke på scenen

– Den seieren gjorde at vi fikk lov til å bli synlige, og jeg setter utrolig stor pris på at jeg har fått lov til å ha et artistliv, sier Krogh.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg henter styrke på scenen. Det jeg liker best er når publikum er akkurat så passe stort at jeg når fram til hver og én av dem, sier hun videre.

Den sprudlende sangduoen feirer sitt 25-årsjubileum med champagne og «Best of Bobbysocks», et samlealbum som slippes 18. mai. Mellom slagene har de funnet plass til et åpenhjertig intervju med NTB. For sangduoen er dagene fullspekket med gjøremål i ukene før Eurovision-arrangementene i Oslo og Bærum.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Og Bobbysocks ser aldri ut til å gi seg.

– Vi er privilegerte og kan velge prosjekter fra øverste hylle, forteller Bettan. Hun fikk i fjor sitt «Spellemann»-album, som på mange måter er en oppsummering av to halve liv: ett levd i Sverige og ett i Norge. Albumet dro veksler på folkemusikktradisjonen, og med seg på «Spellemann»-turneen hadde hun Alexander Rybak.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Det store Korslaget»

Heller ikke Hanne Krogh hadde noe hvileår i fjor. Hun deltok i TV 2-programmet «Det store Korslaget» med en besetning på 20 personer.

Hennes «Team Hanne» vant hele konkurransen og de feiret seieren bl.a. med en jubelturné på Vestlandet, opptredener i USA og CD-utgivelsen «Reis meg opp» som kom i desember samme år.

Pengepremien på en halv million kroner bidro til å opprette «Team Hanne Kulturfond», som har som formål å stimulere unge kunstnere til videre utvikling.

Fram mot finalen

Selv om verken Hanne eller Bettan har noen offisielle plikter i forbindelse med Eurovision-arrangementene i Telenor Arena, er de på offensiven med konsert på Festplassen i Bergen 8. mai.

– Vi er sikre på at Eurovision-arrangementet blir storslått, og like sikre på at vi kommer til å gi alt på scenen under Melodi Grand Prix-arrangementet i Bergen, sier de.

17. mai synger Bobbysocks i Nansenparken ved Fornebu og 28. mai har de jubileumsfeiring på «Latter» i Oslo. (©NTB)