Tre år siden Madeleine forsvant

Mandag er det tre år siden den britiske jenta forsvant på ferie i Portugal. Privatetterforsker Ola Thune tror ikke hun er i live.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er det tre år siden Madeleine McCann forsvant fra familiens ferieleilighet i Praia da Luz i Portugal, bare dager før hun fylte fire år.

Den norske privatetterforskeren Ola Thune sier til TV2 Nyhetskanalen at han ikke tror jenta er i live:

– Det har jeg vanskelig for å tro etter så lang tid. Da må man tenke seg at det er en eller annen «galning» som har tatt henne med, à la disse østerrikske sakene vi har lest om. Men mest sannsynlig tror jeg ikke hun lever, sier Thune.

Nye video

Forsvinningen fikk enorm oppmerksomhet i mediene, og utløste en jakt på kidnapperne verden over.

I forbindelse med treårsmarkeringen, har familien offentliggjort nye bilder på nettsiden findmadeleine.com.

- Videoen er laget for å minne folk på at vi fortsatt leter etter Madeleine. Selv om hun ikke er i avisoverskriftene hver dag, betyr ikke det at ingenting blir gjort. Kate og Gerry bruker fortsatt store deler av livene sine på å lete etter Madeleine, sier en talsmann for familien, Clarence Mitchell, til SkyNews.

Foreldre og nabo mistenkte

Etter 14 måneders etterforskning, ga portugisisk politi opp i juli 2008.

Madeleine er aldri blitt funnet, og politiet har ikke greid å framskaffe tilstrekkelig bevis for å sikte noen for forsvinningen.

Les også: Gir opp Madeleine-saken

Riksadvokat Fernando Pinto Monteiro sa at etterforskningen ikke har avdekket noen bevis for at de tre som hadde vært mistenkte i saken, foreldrene Kate og Gerry McCann og deres britiske nabo i Portugal, Robert Murat, skulle ha begått noe forbrytelse.

Murat fikk samme måned erstatningen på til sammen 600.000 pund, eller vel seks millioner kroner, fra 11 britiske aviser etter at de hadde hengt ham ut.

Les også: Mistenkt godtar erstatning

Saksøker etterforskningsleder

Tidligere i år kom det frem at Madeleines foreldre saksøker etterforskningsleder Goncalo Amaral for injurier i forbindelse med en bok han har publisert.

I boken har Amaral stilt spørsmål ved foreldrenes betydning for Maddies forsvinning.

I tillegg til en kompensasjon på én million pund, vil også foreldrene hindre etterforskeren i å komme med liknende påstander igjen.

Les også: Saksøker Maddie-etterforsker

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden