Britene kastet klærne

Tusen briter kledde seg nakne for den amerikanske fotografen Spencer Tunick i helga.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spencer Tunicks prosjekter

I juni 2003 fotograferte den amerikanske fotografen 7000 nakne spanjoler i Barcelona.

Den 26. juni 2004 fullførte han sin nest største fotoserie i Nordamerika i Cleveland Ohio med 2754 mennesker som poserte.

I august 2004 ble en fotoserie fullført i Buffalo av omtrent 1800 nudister i Buffalos gamle sentraljernbanestasjon.

Den 17. juli 2005 fotograferte han nesten 1700 nudister på kaia i Newcastle upon Tyne og Gateshead med Gateshead Millennium Bridge.

Den 19. mars 2006 fotograferte Tunick 1500 nudister i Caracas av mennesker som sto oppreist, lå på bakken eller sto på kne ved siden av den kjente Simon Bolivar-statuen.

Den 6. mai 2007 fotograferte han 18000 nakne meksikanere i Mexico by på Zocaloplassen som sin hittil største installasjon.

Den 3. juni samlet han 2000 mennesker på sykler til nok et nakenstunt i Amsterdam.

1. mars fikk han 5.200 hutrende mennesker til å kaste klærne foran operahuset i Sydney.

Nakenfotografen Spencer Tunick har fått mennesker til å kaste tøyet igjen. Denne gangen var det britene som fikk besøk av den kjente amerikanske fotografen, som har gjort det til et varemerke å ta bilder av store, nakne folkemengder.

Tunicks nye prosjekt har fått navnet «Everyday People», og er en hyllest til den berømte engelske kunstneren Laurence Stephen Lowy (1887 - 1976) som fikk sitt eget museum i Salford for ti år siden.

Prosjektet er bestilt av Lowry-galleriet for å feire dets tiårsjubileum.

Les også: Den nakne sannheten

Ifølge avisen Daily Telegraph reiste Spencer Tunick til åtte forskjellige steder i England i helga for å gjennomføre det nakne prosjektet. De nye bildene skal fokusere på helt vanlige mennesker, og etterligne Lowrys bilder der menneskene ofte ble kalt «fyrstikkmennesker».

I et intervju med BBC Radio 5 uttalte Tunick nylig at det ikke skorter på frivillige som vil kaste klærne, og at han regelrett ble oversvømmet av henvendelser da han offentliggjorde sitt siste nakenstunt.

Over 4000 søkte om å få være med på «Everyday People», men det var bare plass til 1000.

Les også: 2000 kastet klærne i Amsterdam

Spencer Tunick har tidligere tatt bilder i blant annet Sydney, Sveits, New York, Mexico City og Caracas.

Siden 1992 har Spencer Tunick blitt arrestert fem ganger mens han arbeidet utendørs i New York. Hver gang ble tiltalene mot ham trukket tilbake etter kort tid.

1000 personer deltok på nakenfotograferingen i England i helga. Foto: AFP / Scanpix.1000 personer deltok på nakenfotograferingen i England i helga. Foto: AFP / Scanpix.

4000 søkte om å få være med på fotograferingen, som er en hyllest til den avdøde britiske kunstneren Laurence Stephen Lowry. Foto: AFP / Scanpix.4000 søkte om å få være med på fotograferingen, som er en hyllest til den avdøde britiske kunstneren Laurence Stephen Lowry. Foto: AFP / Scanpix.

Den amerikanske fotografen Spencer Tunick har spesialisert seg på å ta bilder av store mengder nakne mennesker, han kaller dem kroppslandskaper. Foto: AFP / Scanpix.Den amerikanske fotografen Spencer Tunick har spesialisert seg på å ta bilder av store mengder nakne mennesker, han kaller dem kroppslandskaper. Foto: AFP / Scanpix.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden