Endelig løsnet LSK-proppen

LSKs Bjørn Bergmann Sigurdarsson jubler etter 2-0 målet under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Sandefjord på Åråsen stadion søndag kveld. Kampen endte 4-0. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
LSKs Bjørn Bergmann Sigurdarsson jubler etter 2-0 målet under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Sandefjord på Åråsen stadion søndag kveld. Kampen endte 4-0. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Etter fem strake uavgjort og bare en scoring, kom «ketsjupen» ut av flaska som en foss da Lillestrøm feide Sandefjord av banen med 4-0 på Åråsen søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er bunnsikre bakover. De skapte så å si ikke en målsjanse mot oss, mens vi hadde 10 store målsjanser, scoret fire mål og attpåtil brant et straffespark.

Alle var gode defensivt, og nå fungerte det også mer offensivt, sa en lettet og lykkelig Lillestrøm-trener Henning Berg.

Steinar Pedersen, Bjørn Bergmann Sigurdarson, Tarik Elyounoussi og Olivier Occean sørget for de etterlengtede målene som brøt serien med frustrerende uavgjortresultater for hjemmelaget.

Sandefjord produserte knapt nok en målsjanse og tapte sin femte bortekamp av fem mulige med målforskjellen 5-15. Sandefjordingene er et enda svakere bortelag enn Lillestrøms neste motstander, Strømsgodset, neste helg.

Det eneste som kunne kalles for en målsjanse hadde Ørjan Røyrane før pause da han nær hadde overlistet LSK-keeper Stefan Logi Magnusson med et duppende volleyskudd.

Hvitøyet

Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen karakteriserte lagets innsats som den svakeste det har levert denne sesongen.

–1. omgang mot Strømsgodset og hele denne kampen er vel det svakeste vi har levert, sa keeperen, som reddet et straffespark og var sitt lags beste på en særdeles dårlig dag.

– Vi spiller en og en og går enkelt i sekken til Lillestrøm. Det må et helt annet kollektiv til hvis vi skal få poeng mot et lag som Lillestrøm, sa Bugge Pettersen, som nå ser nedrykningsspøkelset i hvitøyet.

– Vi møter Kongsvinger onsdag. Vinner vi ikke den kampen, begynner det å bli lang vei opp til sikker plass, sa han.

God

Steinar Pedersen åpnet ballet for Lillestrøm i det 20. minutt da han kranglet ballen i mål i en mølje fra kort hold. Ballen stusset to ganger på hoder inne i feltet på et frispark fra Karim Essediri før Pedersen fikk en fot på den.

Pedersen var banens dominerende spiller.

– Med litt tur kunne vi vunnet de fire foregående kampene, og da hadde vi vært helt i toppen. Det er små marginer, men nå er vi i gang, sa Pedersen.

2-0 kom etter en fin enkeltmannsprestasjon av Sigurdarson, som kranglet seg gjennom Sandefjord-forsvaret inntil han plutselig befant seg alene med Espen Bugge Pettersen og chippet ballen elegant i mål.

Olivier Occean hadde bare vært på banen i ni minutter da han fikk æren av å score det siste målet for kvelden. Canadieren har fått lite spilletid i åt, men grep sjansen da han ble byttet inn for Sigurdarson i det 81. minutt.

Det hører også med til historien at Lillestrøm brente et straffespark i det 15. minutt. Keeper reddet fremragende fra Tamandani Nsaliwa etter at Espen Nystuen hadde stoppet et skudd fra Nosa Igiebor med hånden. (©NTB)

Personvernpolicy