Skademareritt for Stabæk

Haugesund Tor Maruis Gromstad i duell med Nikola Djurdjic under eliteseriekampen mellom Stabæk og Haugesund på Ullevaal Stadion lørdag. Kampen endte uavgjort 0-0 Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
Haugesund Tor Maruis Gromstad i duell med Nikola Djurdjic under eliteseriekampen mellom Stabæk og Haugesund på Ullevaal Stadion lørdag. Kampen endte uavgjort 0-0 Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Stabæk og Haugesund spilte 0-0 og fikk ett poeng hver for innsatsen på Ullevaal. Bortelaget var fornøyd, vertene er ute av alt som heter flytsone og inne i et skademareritt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De blaa fra Bærum manglet et lag av nøkkelspillere: Verken Daniel Nannskog, Pontus Farnerud, Johan Andersson og Diogo ble kampklare.

Før første omgangs slutt var også Espen Hoff og Morten Morisbak Skjønsberg ute med skader. En småskadd Pálmi Pálmason ble på banen i 76 minutter. Det betyr at lege og fysioterapeut blir Stabæks viktigste menn foran møtet med Rosenborg onsdag.

Søndag var Jon Knudsen den viktigste. Landslagskeeperen viste form, autoritet og klasse. Han er dessuten en ypperlig igangsetter av spillet. Nå ble det mindre av spill og mer av bytter av plasser og spillere.

Nøkkelmenn

Stabæk har en klart definert spillestil basert på nøkkelmenn som altså manglet. Ullevaals underlag er heller ikke det samme som Fornebu. Dermed ble dette en kamp med et Stabæk-lag som lignet på alt annet enn laget som har vært underholdningsvinneren i Norge de siste årene.

Lagene hadde hver sitt farlige skudd i en tam første omgang, men Jon Knudsen og Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen parerte imponerende hver sin gang. Etter pause fortsatte kampen i samme rytme og samme mønster. Viljen var ofte større enn evnene, og de store sjansene uteble stort sett.

Haugesund var hakket farligere, uten at uavgjort var et urettferdig resultat. En heading av Thomas Sørum kunne ha gitt borteseier i det 67. minutt, men Knudsen var igjen på plass.

Trener Jan Jönsson var glad for at nullen holdt denne gangen. Ambisjonene har dalt i takt med det som etter hvert fortoner seg som et skademareritt for klubben fra Bærum.

– Vi får prøve å få noen friske til kampen mot Rosenborg onsdag. Så får vi ta med oss det som var positivt. Jørgen Skjelvik kom jo inn og utfordret Haugesund på speed. Det var positivt, sa Stabæk-treneren etter 0-0-kampen på Ullevaal.

Første

Veigar Páll Gunnarson spilte sin første hjemmekamp i serien etter hjemkomsten fra Frankrike. Islendingen trenger fortsatt kamptrening etter skadeavbrekket. Han hadde muligheten i det 80. minutt, men fikk ikke stokket sine raske bein i det avgjørende øyeblikket.

Dette var Stabæks femte seriekamp uten scoring så langt. Laget har vært uheldig med skader, men har underprestert uansett. Det uavklarte trenerspørsmålet vil ganske sikkert bli et diskusjonstema i uken som kommer. Klubben har signalisert at Jan Jönsson sitter ut året og kontrakten. Men dukker det opp Rosenborg-penger, kan det vise seg at Stabæks meget populære trener forsvinner før tiden. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus