Hønefoss fortsatt uten hjemmeseier

Moldes Daniel Berg Hestad (t.v) jubler etter å ha utlignet til 1-1 under eliteseriekampen mellom Hønefoss BK og Molde FK på Aka Arena i Hønefoss søndag kveld.. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
Moldes Daniel Berg Hestad (t.v) jubler etter å ha utlignet til 1-1 under eliteseriekampen mellom Hønefoss BK og Molde FK på Aka Arena i Hønefoss søndag kveld.. Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Tom Gulbrandsen har løftet Hønefoss, men heller ikke søndag klarte HBK å holde mer enn én omgang. Det ble 1-1 hjemme mot Molde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed står Ringerike-klubben fortsatt uten hjemmeseier etter fire forsøk i toppseriedebuten. Det så lenge lyst ut for lagets første seier på eget gress. Men Molde klarte å utligne og sikre seg ett poeng ni minutter før slutt, i et oppgjør med mange sjanser og mye spenning.

Hønefoss fikk en pangåpning på hjemlig gress. Allerede etter tre minutter lå ballen bak Jan Kjell Larsen, som for anledningen hadde fått sjansen i buret på bekostning av Ben Amos. Larsen kunne ikke gjøre noe med skuddet fra Paul Obiefule da afrikaneren fikk drømmetreff fra 12 meter på en retur etter corner fra Molde-keeperen.

Hønefoss ble oppildnet av den tidlige ledelsen og burde han doblet da Davy Claude Angan kom alene med keeper etter 14 minutter. Samme mann fikk også en kjempemulighet da Larsen sto i veien og avverget mesterlig sju minutter senere. Molde kom mer med utover i omgangen. Først skjøt Emil Johansson i stolpen fra nesten død vinkel, og sju minutter før pause måtte Hønefoss-keeper Thomas Solvoll ut i full strekk for å avverge en heading fra Christian Steen.

Måtte bytte

Både Hønefoss og Molde måtte bytte ut to av sine mest sentrale spillere før annen omgang. Knut Olav Rindarøy fikk en smell like før pause, mens Erik Hagen fikk kjenning med hofteskaden og valgte å gi seg etter 45 minutter. Det var søndag kveld usikkert om de to forsvarskjempene er klare til neste serierunde, hvor Hønefoss møter Vålerenga borte onsdag og Molde skal ut i lokalderby hjemme mot Aalesund torsdag.

Annen omgang ble preget av mye spill mot hjemmelagets mål. Molde jaktet knallhardt for å komme à jour, men vertene forsvarte seg mesterlig helt til det var spilt 80 minutter. Da kom Mattias Moström seg fri helt nede på dødlinjen og fikk slått ut i feltet til Daniel Berg Hestad, som kunne styre ballen ned i keepers lengste hjørne.

Greit resultat

Hønefoss slet med midtforsvaret etter at Hagen gikk ut, og det var en litt merkelig disponering av trener Tom Gulbrandsen å sette urutinerte Tor Øyvind Hovda inn på hans plass. Det utnyttet gjestene maksimalt og kom til mange sjanser fra sentral posisjon i annen omgang. Best hos Hønefoss var keeper Thomas Solvoll, mens Vegard Forren spilte en god kamp bakerst hos Molde.

Med poengdeling i ringeriksbyen er Molde fortsatt på 13.-plass med ni poeng, mens Hønefoss innehar sisteplassen med like mange poeng som Sandefjord. Sett ut ifra tabellsituasjonen var nok ingen av lagene fornøyd med kun ett poeng, men resultatet må kunne sies å være greit etter spill og sjanser kampen sett under ett. (NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus