Taliban tar ansvar for bombeforsøk

Politiet oppdaget lørdag kveld en bilbombe i New York, men klarte å hindre at den gikk av. Det mislykkede angrepet kan ha en sammenheng med tegneserien South Park (Foto: REUTERS)
Politiet oppdaget lørdag kveld en bilbombe i New York, men klarte å hindre at den gikk av. Det mislykkede angrepet kan ha en sammenheng med tegneserien South Park (Foto: REUTERS)

Taliban i Pakistan har tatt på seg ansvaret for det mislykkede bombeangrepet på Times Square.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag kveld kom det inn melding om at Taliban i Pakistan tar på seg ansvaret for det mislykkede bombeangrepet i New York lørdag kveld. Det melder et islamistisk nettsted.

Formålet med angrepet var ifølge nettsiden å hevne drapene på to islamister og andre muslimske martyrer.

I dag har politiet etterforsket om angrepet har en sammenheng med tegningen av Mohammed i den populære tegneserien South Park.

Bomben, som ikke gikk av, ble funnet i en bil nær kontoret til selskapet Viacom , som eier tegneserien South Park, melder avisen Daily Telegraph.

Sist måned ble det lagt ut advarsler på en islamistisk nettside, som beskrev at skaperne av serien South Park, Matt Stone og Trey Parker, kunne vente seg en reaksjon etter en South Park episode der Mohammed var iført en bjørnedrakt.

På nettsiden stod det at de mest sannsynlig kom til å ende opp som Theo Van Gogh, den nederlandske fillmskaperen som i 2004 ble drept på grunn av en film han hadde laget om muslimske kvinner.

Å billedgjøre profeten Mohammed er strengt forbudt blant muslimer, og Comedy Central, som viser serien South Park, har tidligere hindret Stone og Parker i å tegne Mohammed.

De skal blant annet ha blitt stoppet like etter de voldsomme demonstrasjonene i 2006, etter at en dansk tegner karikerte Mohammed.

Guvernøren i New York David Paterson beskriver hendelsen på Times Square lørdag kveld som en terrorist handling.

Det mislykkede bombeangrepet etterforskes som et mulig terrorangrep, sier USAs minister for nasjonal sikkerhet, Janet Napolitano.

– Vi tar dette svært alvorlig. Vi behandler det som om det kunne vært et mulig terrorangrep, sa Napolitano til CNN søndag.

Ifølge henne er det ingenting som tyder på at det kan være fare for flere angrepsforsøk, men politiet er satt i høy beredskap.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus