Gerrards gavepakke sendte Chelsea mot gullet

SERVERTE DROGBA: Steven Gerrards svake tilbakespill ble snappet opp av Didier Drogba, som gjorde 1-0. Frank Lampard sørget for dobbel seiersmargin, og sendte Chelsea et langt steg mot ligagullet. Foto: Tim Hales, AP

Trøstes av Drogba etter megatabben.

(ABC Nyheter): Liverpool–Chelsea 0–2.

Ekspertene var enige: Kampen ville avgjøre hvem som vinner årets Premier League.

Liverpool-seier kunne bidra til å sende Manchester United opp i 19 ligatitler, én mer enn Merseyside-klubben.

Men Chelsea vant komfortabelt – og sørget for at bare en bombe av dimensjoner i siste runde kan fra dem gullet.

Det avgjørende øyeblikket: En gavepakke av Steven Gerrard.

Drogba: – Ikke med vilje

33 minutter var spilt, Alberto Aquilani hadde hatt kampens eneste farlighet med et skudd som dumpet på oversiden av tverrliggeren, og Chelsea hadde slitt med å få spillet i gang.

Da leverte Liverpool-kapteinen en tabbe som kommer til å bli snakket om lenge.

Langt oppe på egen halvdel forsøkte han et livsfarlig tilbakespill til keeper Pepe Reina.

Didier Drogba luktet muligheten, hugget til – og fikk en enkel jobb.

Toppscoreren rundet Reina og trillet inn sitt 26. ligamål for sesongen.

– Han gjorde en feil, men det var ikke med vilje. Jeg var heldig, sier en smått ubeskjeden Drogba til Sky Sports etter kampen, og mener scoringen ga Chelsea selvtillit.

Hva United-manager Sir Alex Ferguson mente, vites ikke – men han ble ikke oppløftet av Liverpools reaksjon på scoringen. For derfra var det klasseforskjell, og derfra var det ingen tvil.

Lampard drepte kampen

Chelsea kontrollerte kampen, og skapte flere gode muligheter mot et forsvar som slo store sprekker.

Rett før pause ble trolig Salomon Kalou snytt for straffe da han ble tatt på vei igjennom. Ni minutter etter pause satt 2–0, etter et elendig stykke forsvarsspill fra vertene.

Javier Mascherano opphevet offside da Drogba ble spilt fri ute til høyre. Ivorianeren slo inn foran mål til Frank Lampard, som enkelt skled ballen i mål mellom beina til Pepe Reina.

Det var Lampards 21. ligamål for sesongen. Midtbanespilleren har et scoringssnitt på fantastiske 0,6 per kamp.

Ryan Babel misset en stor sjanse til å redusere, men Chelsea var farligst og kunne økt – mot et Liverpool som langt fra imponerte hverken offensivt eller defensivt.

Ancelotti: – Veldig viktig steg

2–0 holdt imidlertid i lange baner for Carlo Ancelottis mannskap.

– Det var et veldig viktig steg. Vi spilte veldig godt og fortjente å vinne. Vi er veldig glade, men vet vi må vente og holde fokus, sier Ancelotti til Sky Sports.

Manchester United slo Sunderland 1–0, og sørget for at spenningen lever inn i siste serierunde, men Chelsea tar tittelen hvis de slår Wigan hjemme kommende søndag.

Det blir i så fall klubbens første ligagull siden 2006, det fjerde totalt. Slår de i tillegg Portsmouth i FA-cupfinalen 15. mai, sikrer de klubbens første The Double gjennom tidene. Alt i Ancelottis første sesong som manager.