Oslo-ektepar siktet for misbruk av au pairer

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et ektepar i Oslo er siktet for menneskehandel, tvangsarbeid og seksuelt misbruk av to filippinske au pairer i 20-årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to unge kvinnene rømte fra ekteparets bolig på vestkanten i Oslo og dro deretter rett til politiet for å levere en anmeldelse, skriver VG.

– Jeg kan bekrefte at ekteparet er under etterforskning. De er pågrepet og avhørt. Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke gi flere kommentarer, sier leder for Oslo-politiets STOP-gruppe, Harald Bøhler.

De to filippinske kvinnene hevder at de måtte arbeide fra tidlig morgen til sen kveld hos ekteparet, som også skal ha truet dem til sex flere ganger i uken.

– Et av vilkårene var å utføre seksuelle handlinger, sier den ene av kvinnenes bistandsadvokat, Silje Elisabeth Stenvaag.

Ekteparet erkjenner ikke straffskyld, men etter det VG kjenner til skal de ha innrømmet seksuell omgang med de to unge kvinnene. Dette hevder de var frivillig fra kvinnenes side.

– De er svært opprørte og stiller seg uforstående til siktelsen. Dette er skikkelige mennesker som har havnet i en fortvilet situasjon, sier ekteparets forsvarer Oscar Ihlebæk. (©NTB)