Bil med sprengstoff funnet på Manhattan

Her undersøker en politimann i bombebeskyttelse bomben, som ble funnet i en Nissan Pathfinder. Foto: REUTERS/Brendan McDermid.
Her undersøker en politimann i bombebeskyttelse bomben, som ble funnet i en Nissan Pathfinder. Foto: REUTERS/Brendan McDermid.

Politiet i New York sperret lørdag kveld av Times Square etter at det ble oppdaget en mistenkelig bil som det kom røyk fra. Bilen viste seg å inneholde sprengstoff og propangass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det ser ut til å være en bilbombe som bombeekspertene nå er i ferd med å uskadeliggjøre, opplyser New Yorks visepolitimester Paul Browne, New York-politiets hovedtalsmann.

President Barack Obama roser New York-politiet for dets raske reaksjon på den mistenkelige bilen, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Raskt informert

Presidenten ble raskt informert om funnet av bilbomben og har bedt sin fremste rådgiver i terrorspørsmål, John Brennan, om å holde nær kontakt med politiet i New York. President Obama vil bli kontinuerlig informert om utviklingen i saken.

Området rundt den mørke firehjulstrekkeren ble tømt for tusener av mennesker som befant seg i det populære området mens brannfolk og bombeeksperter rykket inn i den travle hovedgata på Manhattan.

Øyenvitner fortalte at de hadde sett en mann løpe bort fra bilen, rett før det kom en mindre eksplosjon og røyk fra lasterommet. Politiet gjennomgår overvåkingskameraer og leter etter vitner for å skaffe seg flere opplysninger.

Sprengstoff, gass og bensin

To timer senere bekreftet en kilde i brannvesenet at det var funnet sprengstoff, beholdere med propangass, kanner med bensin og brente ledninger inne i bilen.

Bilen ble funnet i 18.30-tiden lørdag kveld lokal tid, tilsvarende klokken 0.30 natt til søndag norsk tid. Bilen er en firehjulstrekker av typen Nissan Pathfinder, og den ble funnet på 45. gate mellom avenyene 7 og 8, opplyser politiet ifølge avisen The New York Times.

Hvem som kan stå bak bilbomben på Manhattan, er fortsatt uklart.

– Vi kjenner ikke til motivet, sier Browne.

Store politistyrker gjennomsøkte utover kvelden lørdag Times Square på leting etter flere mistenkelige kjøretøy og mulige bomber. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus