Riise må ha nabohjelp

Roma-jubel med Francesco Totti og John Arne Riise, men klubben trenger hjelp fra Lazio søndag.
Roma-jubel med Francesco Totti og John Arne Riise, men klubben trenger hjelp fra Lazio søndag.

John Arne Riise og Roma presser et Inter i mesterligarus. 2-1-seieren over Parma lørdag spriter opp gullkampen i Italia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed kan fortsatt Riise (29, Romas mest benyttede spiller denne sesongen) bli den første norske Serie A-mester på over 50 år. Roma overtok tabelltoppen igjen, og venstreback Riise spilte mye på midtbanen etter pause.

– Det ble en tøff kamp. Vi visste på forhånd at det ville bli slik. Parma er gode. I tillegg var ikke banen noe særlig. Det var vanskelig å spille god fotball der. Vi tenker stort sett på oss selv nå. Så får vi se om Inter går på en blemme i innspurten, sa Riise til NTB etter kampen.

På et utsolgt Tardini-stadion vant hovedstadsklubben for første gang på tre kamper. Forrige uke ble dyster. Cuptapet i semifinalen for Udinese (videre likevel) var til å leve med.

Men 1-2 hjemme mot Sampdoria i serien kastet helt om på rollene i toppen. Inter seilte opp øverst igjen.

Roma må jage. Hjemmeglippen kan fort bli tabben som senker Roma. Klubben har tre ligagull i historien, det siste i 2001 under Fabio Capellos tøffe regime. Han er nå suksessrik engelsk landslagstrener.

Etter 2001 det har det vært nær på et par ganger. Men stempelet som «nestenklubben» sitter som klistret på AS Roma.

Totti klar

Mange ventet at Francesco Totti ble hjemme lørdag. Han skulle spares til onsdagens cupfinale (Inter på Olympiastadion i Roma) trodde de fleste.

Riise er bare noen få dager unna cupfinalen. – Det er stort. Det er sesongens to beste lag her nede som møtes. Vi skal spille på hjemmebane noe som gjør det veldig spesielt. Det blir en ny opplevelse med finale i et nytt land, sa Riise.

Men han gjorde i stedet elegant 0-1 etter bare fem minutter. Oppskriften var elegant, men noe tvilsom:

En kontrollert demping med venstre arm og bryst før han bredsidet ballen arrogant løst over keeper og inn, klasse.

40 sekunder før hadde Parma barbert stolpen på en kontring.

Vertene ble også snytt for 1-1 etter 52 minutter. TV-bildene viste at den nå gråhårige argentinske veteranen Hernan Crespo ikke var i offside.

Roma øket til 2-0 ved Rodrigo Taddei. Men Davide Lanzafame reduserte vel ti minutter før slutt. Dermed levde kampen helt ut gjennom fem tilleggsminutter. Da kom også kampens eneste røde kort til Parma.

Styring

Inter – med sjansen til tre trofeer denne våren – tåler ikke så mye tull på vei. Søndagens bortekamp (kveldskamp) mot Lazio er spesiell.

Romas erkerival Lazio hadde trolig tatt meget lett på kampen om laget var sikret kontrakt. Men det er fortsatt en liten sjanse for at klubben rykker ned.

Dersom Atalanta slår Bologna hjemme søndag ettermiddag, vil Lazio måtte gå helt for fullt noen timer senere. Selv et poeng mot Inter vil kunne være avgjørende for å overleve.

Dermed kan Roma komme til å få hjelp av byfienden når den italienske serien avgjøres.

– Dette var viktig, fy meg. Nå er vi med der oppe. Uansett blir det mesterliga på oss neste år. Det blir spennende med Inter og Lazio søndag. Vinner Atalanta sin kamp, legger de press på Lazio, sa Riise.

Likevel: At Inter under José Mourinhos drivende vinnerledelse skal rote bort dette, virker ytterst usannsynlig.

Oddsen for at Inter tar en trippel (serie, cup og mesterliga) har stupt de siste dagene. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus