Godsets superduo senket VIF

Vålerengaspillerene forsvarer seg mot frisparket fra Muhamed Keita under eliteseriekampen mellom Strømsgodset og KVålerenga på Marienlyst Stadion lørdag. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Strømsgodsets unge superduo Marcus Pedersen og Jo Inge Berget sørget for at Vålerenga ble slått 1-0.

En stor del av æren for at Godset beseiret Vålerenga i den 9. serierunden foran 7444 tilskuere skal også SIFs målvakt og tidligere Vålerenga-spiller Adam Larsen Kwarasey ha.

– Veldig gøy og ubeskrivelig deilig. En god følelse å ha stått en så bra kamp. Det var meget spesielt å spille og vinne mot Vålerenga ettersom jeg tidligere har spilt for Vålerenga og holdt med dem i alle år, sa Larsen Kwarasey til NTB.

Etter at Jo Inge Berget hadde spilt fri Marcus Pedersen som gjorde 1-0 på en overgang for Strømsgodset i det 39. minutt, ble Strømsgodsets målvakt matchvinner for hjemmelaget på slutten.

Mens Pedersen avgjorde oppgjøret med sin femte fulltreffer for sesongen, vartet Larsen Kwarasey opp med flere flotte redninger da Enga jaget utligning.

Takket være Godset-målvaktens spill mellom stengene ble det skikkelig 1. mai-fest i Drammen, og Strømsgodsets 10. strake triumf på eget gress var et faktum. Samtidig passerte vertene Vålerenga på tabellen. – Marcus Pedersen var enorm i dag og Adam har stått veldig godt i det siste. Jeg hadde valgt min stall fremfor Vålerenga sin hvis jeg kunne velge. Jeg har et bedre lag, sa SIF-trener Ronny Deila.

– Hvis vi har 7500 tilskuere på hver hjemmekamp har vi råd til å beholde Marcus Pedersen og de andre ungguttene våre, fortsatte Deila entusiastisk.

Nok sjanser

Vålerenga styrte spillet det første kvarteret av kampen. Siste halvdel av omgangen tok skuddglade Godset-spillere over, og kunne ha ledet mer enn 1-0 hadde det ikke vært for en god Lars Hirschfeld i VIF-målet.

Marcus Pedersen traff stolpen etter 27 minutter, og fikk en scoring korrekt annullert for offside på slutten av omgangen.

Luton Shelton produserte mye på egen hånd på oslolagets venstreside, og hadde et kanonskudd i tverrliggeren etter en times spill.

– Vi var ikke gode i 1. omgang. Strømsgodset er et bra hjemmelag, men vi hadde nok av store sjanser til å score i dag. Strømsgodsets keeper hadde en god dag. Tiden vil vise hvem som har den beste stallen av Strømsgodsets og Vålerenga, sa VIF-trener Martin Andresen til NTB.

Europeiske klubber til stede

Strømsgodset fikk midtstopper Kim André Madsen skadet allerede i det tredje minuttet av kampen.

18-åringen Lars Sætra kom inn og gjorde en bra jobb mot Mohammed Abdellaoue som misbrukte flere gode muligheter.

Ifølge Drammens-klubben meldte representanter fra flere Premier League-klubber og andre europeiske storklubber sin ankomst til Marienlyst stadion.

De som hadde tatt turen til Drammen fikk se flere av Vålerenga og Strømsgodsets unggutter til tider vise mye god fotball.

– Har en drøm om å bli proff i utlandet, men tenker ikke på det når jeg spiller. Jeg hadde bestemt meg for å gi hundre prosent uansett, sa målscorer Pedersen.