Feiret bursdag med sitt første hjemmemål

STOR DAG: Christian Benítez scoret sitt første hjemmemål for Birmingham, og feiret ellevilt. Toppen av kransekaken: Det kom på 24-årsdagen hans. Simon Dawson, AP
STOR DAG: Christian Benítez scoret sitt første hjemmemål for Birmingham, og feiret ellevilt. Toppen av kransekaken: Det kom på 24-årsdagen hans. Simon Dawson, AP

Benítez sikret hjemmefansen en verdig avslutning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Birmingham–Burnley 2–1.

Birmingham hadde en niendeplass i Premier League å spille for. Burnley var allerede klar for nedrykk.

Men det sto litt ære på spill, Birmingham ville gi fansen en verdig avslutning i den siste hjemmekampen av en strålende sesong.

Det gjorde de – med god hjelp fra Burnley.

Ingen i Premier League har sluppet inn flere enn Brian Laws’ lag denne sesongen. I første omgang i ettermiddag nådde de 80 baklengs, etter å ha sluppet inn to nye fra billig-hyllen.

Chuchos store dag

Keeper Brian Jensen får trolig kreditert 1–0-scoringen etter 29 minutter som selvmål.

Sebastian Larsson gjorde en strålende jobb ute til høyre, hentet ballen ute ved sidelinjen og hamret den inn foran mål, hvor Birmingham-toppscorer Cameron Jerome fikk hodet på ballen. Den hadde ikke retning mot mål, men traff beinet til Jensen og trillet inn.

2–0 kom fire minutter før pause.

Et frispark fant hodet til stopperkjempe Roger Johnson på bakre stolpe. En fullstendig umarkert Johnson headet tilbake til en fullstendig umarkert Christian «Chucho» Benítez, som enkelt scoret fra kort hold.

Ecuadorianeren kom til klubben for nærmere 100 millioner kroner før sesongen, men har ikke vært noen scoringssuksess. Dagens mål var hans tredje totalt i ligaen, og hans første hjemme på St. Andrews.

Det kom på 24-årsdagen hans, og det var kjærkomment: Den elleville feiringen fortalte det meste.

13 ettmålsseire

Steven Thompson ble spilt igjennom og scoret et trøstemål for Burnley tre minutter før slutt, men Birmingham styrte greit inn til trettende seier for sesongen.

Ingen av dem er vunnet med mer enn ett mål. Ikke i én eneste kamp i 09/10 har de scoret mer enn to mål.

Men det holder til å bli sesongens kanskje største positive overraskelse. Når én runde gjenstår, har Alex McLeishs lag nærmest sikret niendeplassen.

Burnley skal ned i Championship og få orden på defensiven.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus