Sammenstøt i Hellas på 1. mai

Demonstrantene kastet brannbomber mot politiet. Foto: AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF
Demonstrantene kastet brannbomber mot politiet. Foto: AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF

Gresk opprørspoliti brukte tåregass da ungdomsgrupper bevæpnet med stokker angrep en gruppe politifolk i forbindelse med 1. mai-markeringen i Aten lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet skjøt også tåregass mot en gruppe anarkister som nærmet seg inngangen til et luksushotell på Syntagma-plassen i den greske hovedstaden.

I den nordlige byen Tessaloniki kom det til kraftige sammenstøt mellom politi og ungdomsgrupper som angrep banker, kontorbygninger og forretninger under 1. mai-markeringen. Minibanker og forretningsvinduer ble knust med jernstenger.


Se bildene fra 1. mai-feiringene over hele verden:

Se de historiske 1. mai-bildene:

IMF-kontroll

Hellas kan komme til å bli satt under kontroll av Det internasjonale pengefondet IMF i ti år framover, ifølge det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel.

IMF forhandler sammen med EU med Hellas om krisetiltakene som må iverksettes av greske myndigheter for at den greske statskassen kan bli fylt opp med gigantiske lån som skal hindre at Hellas går bankerott.

– IMF er forberedt på å bli i Hellas i ti år til de økonomiske reformene er iverksatt og bærer frukt, skriver Der Spiegel lørdag.Kriselånet er antydet å bli på til sammen 120-135 milliarder euro, eller rundt 1.000 milliarder kroner, over tre år. Det tilsvarer mer enn et norsk statsbudsjett.

Krisepakke kunngjøres søndag

Hellas’ avtale med EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) blir offentliggjort søndag, opplyser en regjeringskilde i Aten.

– Avtalen er ikke undertegnet ennå, men vil bli det innen søndag, sier kilden.

– Avtalen vil bli offentliggjort under regjeringsmøtet søndag, trolig om morgenen, og deretter presentert i større detalj under en pressekonferanse av finansministeren, tilføyer han.

Personvernpolicy