– Fedme truer USAs forsvarsevne

Amerikanske rekrutter blir stadig tyngre, noe som truer USAs forsvarsevne, mener en rekke tidligere generaler. Illustrasjonsfoto: Colourbox/REUTERS/SCANPIX
Amerikanske rekrutter blir stadig tyngre, noe som truer USAs forsvarsevne, mener en rekke tidligere generaler. Illustrasjonsfoto: Colourbox/REUTERS/SCANPIX

Amerikanske ungdommer blir stadig fetere og det er en trussel mot USAs forsvarsevne, mener to tidligere forsvarssjefer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Fedme diskvalifiserer flere potensielle militære rekrutter en noen annen medisinsk faktor, skriver John Shalikashvili og Hugh Shelton i Washington Post.

De to generalene krever nå at Kongressen vedtar nye lover som sikrer sunnere skolemat for landets barn og unge, med mer frukt, grønnsaker og fullkorn, og mindre sukker, salt og fett.

– Dette problemet er så farlig sett ut fra et nasjonalt sikkerhetsperspektiv at vi har samlet mer enn 130 pensjonerte generaler, admiraler og andre høytstående militære ledere bak kravet om nye lover om mat til barn, skriver de.

En fersk undersøkelse viser at stadig flere amerikanere blir svært fete i ung alder, noe som øker risikoen for at de vil dø flere tiår før andre. Fedme fører også til at mange får alderssykdommer alt i 20-årsalderen.

Det amerikanske forsvaret har alt i dag problemer med overvektige rekrutter som ikke greier kondisjonskravene. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus