- Vi lever i et diktatur

- Vi lever i et diktatur
- Vi lever i et diktatur
Artikkelen fortsetter under annonsen

Harry Takhar stoler ikke på partiene, og stiller selv til valg. Kampsakene er innvandring, kriminalitet og EU-motstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta om Storbritannias politiske system

* Storbritannia er et konstitusjonelt kongedømme. Landet har ingen overordnet grunnlov, «konstitusjonen» er summen av landets lover og sedvaner.

* Den utøvende myndighet ligger formelt hos monarken, men i praksis hos regjeringen, som er utgått fra flertallet i Underhuset. Regjeringen dannes og ledes av en statsminister. Statsministeren er normalt det største partiets underhusleder.

* Den lovgivende myndighet har Parlamentet, som består av to hus, det folkevalgte Underhuset og det oppnevnte Overhuset. Det førstnevnte er det viktigste.

* Underhuset er direkte valgt og har siden 2005 646 medlemmer.

* Medlemmene velges fra énmannskretser. Kandidaten som får flest stemmer, selv om det er under 50 prosent, tar mandatet.

* Valgordningen favoriserer de to største partiene, siden 1920-tallet Labour og De konservative. Et mellomstort parti med nasjonal fordeling av stemmene, som Liberaldemokratene, taper derimot stort på ordningen.

* Underhuset velges for inntil fem år, men kan oppløses når som helst av dronningen etter råd fra statsministeren.

* Stemmerettsalderen er 18 år. Det betyr at rundt 45 av Storbritannias 61 millioner innbyggere er stemmeberettigede.

* Skottland og Wales har hatt selvstyre siden 1998. Nord-Irland fikk selvstyre i 1920, men selvstyret var suspendert i årene 1972–1999 og 2002–2007 på grunn av uroen i provinsen.

(Kilde: SNL, Wikipedia) (©NTB)

BIRMINGHAM (ABC Nyheter):

Tre store partier er tradisjonelt det britene har hatt å velge i når parlamentvalget har kommet. Likevel har landet en lang tradisjon med uavhengige småpartier, selv om de aldri har klart å kjempe seg helt inn i det gode selskap.

- De har mistet kontakt med folket. David Cameron, Gordon Brown og Nick Clegg har blitt skolert hele livet for å bli politikere, men de aner virkelig ikke hva som beveger seg ute blant folk, sier Harry Takhar til ABC Nyheter.

Se også: Klissvåte og engasjerte

- Vil ha toppjobben

I februar startet han sitt eget parti, og ambisjonene hans for The Impact Party er det ingenting å si på.

- Jeg vet hvor jeg skal. Hvis jeg vinner denne gangen, og kommer meg inn i parlamentet vil det ikke ta fem år, men to år, så skal jeg ha toppjobben, sier han i hjemmet sitt i Edgbaston utenfor Birmingham.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: - Bare et jordskjelv kan stoppe Cameron

Se også: Browns debatt etter tabben

For to år siden ble han for første gang involvert i politikk. Ifølge ham selv gikk det veldig kort tid før han møtte toppene i Det konservative partiet, men han opplevde at de ikke var ute etter kunnskapen hans, men bare stemmene han kunne få fra det asiatiske miljøet rundt Birmingham.

Oversett av David Cameron

- Hver gang jeg ville snakke om hva de burde gjøre for å rydde opp i problemene, så ble jeg avvist. Det ville koste for mange stemmer sa de. Men for meg, som har jobbet siden jeg var 16, og bygd min egen bedrift til å omsette for flere millioner pund i året, så holdt det rett og slett ikke, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- De er politikere, men de vet ingenting om hva som må til. Slik det er i dag så får ikke folk gjennomslag for det de tenker. De har ingen som representerer dem. Da er det ikke lenger et demokrati. Da er det et dikatur, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: - Håper ikke ute for Brown

Se også: Gordon Browns flause


Han vil innføre systemer der folk kan stemme over enkeltsaker, som man gjør i Sveits. Han påstår at teknologien er tilstede, og i valgbrosjyren sier han at det å stemme over hvorvidt man vil ha britiske styrker i Afghanistan, ikke trenger være vanskeligere enn å stemme på Idol.

Stopp i innvandring

- Når det gjelder innvandring, så tør de ikke snakke om det. Jeg mener vi må innføre total innvandringsstopp i to år, inntil vi får vite hvor mange illegale innvandrere det er i landet.

- Labour sier at de estimerer at det finnes 950.000 ulovlige innvandrere her. Jeg kjenner disse miljøene, og jeg vil anslå at det finnes 3,5 millioner ulovlige her. Og de har skapt sitt eget samfunn, sin egen økonomi, fortsetter han.

Les også: Browns siste sjanse

I motsetning til mange innvandringsmotstander kommer Harry Takhar selv fra en innvandrerfamilie. Faren hans kom fra India, men som lovlig innvandrer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se også: - Diktatur slik det er nå

- Jeg synes det er helt tragisk at folk blir lurt hit. De betaler 10.000 pund for å bli smuglet hit, med løfter om gode inntekter og et godt liv. Så oppdager de at prisene er mye høyere enn hjemme, og at pengene de kanskje kan tjene ikke strekker til. Vi har sett mange tendenser til at ulovlige immigranter blir deprimerte og tar livet av seg. Det er noe av det jeg vil stoppe, sier Takhar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Folk har mistet tiltro til politikerne

Området han stiller til valg i, har en veldig blandet befolkning. Mens noen bor i hus til 30 millioner kroner, bor andre i leiligheter til 300.000 og er arbeidsledige. De fattigste bryr seg ikke om politikk, og møter potensielle parlamentsmedlemmer med skjellsord, i stedet for å stille spørsmål.

Les også: - Valget er alt vi snakker om

- Folk har mistet troen på politikere, men jeg de jeg snakker med sier en ting: Harry, du har det eneste partiet som jeg tror på. Jeg er helt sikker på at jeg kunne fått 20 millioner stemmer her i England, hadde jeg stilt med mitt program i alle valgområdene, sier Takhar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tungt for uavhengige

Til tross for selvtilliten Harry Takhar har foran torsdagens valg, så viser historien at det er enormt vanskelig å bli valgt for uavhengige kandidater. I dag er det fire medlemmer av parlamentet som er uavhengige, men siden 1950 har bare ti klart å komme seg inn i Westminister.

Les også: Browns store tabbe

I år er det mer enn 350 kandidater fra småpartier. Takhars pari, The Impact Party, stiller med tre kandidater. Det største uavhengige partiet er British National Party (BNP). Selv om også de kjører hardt på innvandringsspørsmål vil ikke Takhar likestilles med dem.

- Syv års fengsel for å bære kniv

- De kjører på konfrontasjon og konflikt. Det er ikke en måte man løser problemer på. Vi må forstå hvorfor ting skjer, men det betyr ikke at vi skal la være å stille krav. Jeg tror på at man må gjøre seg selv sterk først, så kan man hjelpe andre. Slik det har vært med økonomien vår i det siste, så må vi nå stoppe innvandring. Jeg sier ikke at vi skal dra opp vindelbroen for evig og alltid, men bare til vi er i stand til å hjelpe igjen, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Cameron ble vinneren

Samme dag som ABC Nyheter møtte Takhar kom lederen av BNP, Nick Griffin, med et nytt forslag, som også ville ramme Harry Takhar. Han foreslo at alle mørkhudede briter skulle få 50.000 pund, eller cirka 500.000 kroner, for å flytte tilbake der de opprinnelig kommer fra.

Et annet område Takhar er opptatt av er kriminalitet. I partiprogrammet slår han fast at det å bære kniv automatisk burde medføre syv års fengsel. Blir du tatt med en pistol bør du få ti år bak murene, mener han.

- Jeg vil ikke ha tilbake dødsstraff. Jeg er ikke der, men jeg mener at hvis du tar noens liv med fullt overlegg, så bør du sitte i fengsel for resten av ditt liv, sier han.