Meny

KONSERT: Jace Everett, Bankettsalen, Hotell Norge, Bergen – fredag 30. april 2010

Smellheit vampyrrock

Jace Everett har fullt fortjent blitt stjerne over natten. Foto: Paul A. Nordal

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jace Everett overbeviste stort på Bergenfest.

BERGEN (ABC Nyheter): I kjølvannet av suksessen med temalåten fra TV-serien «True Blood», «Bad Things» (se video nederst i artikkelen), er texasrockeren Jace Everett på sin første norgesvisitt. I den anledning besøkte han Trondheim i går, Bergen i kveld og Oslo i morgen kveld.

Karismatisk utstråling

Med seg på scenen har han fullt band, og selv stiller han med en svært karismatisk 50-talls rockabillyattityde som går selveste Elvis Presley i næringen.

Les også: Et solid lykketreff

Jace Everett er nok likevel fremdeles et uskrevet blad for de fleste her i landet, selv om «Bad Things», som han ga ut på singel allerede i 2005, i det siste har vært en gjenganger på radio etter at TV-serien om vampyrene i de amerikanske sørstatene for alvor har risset navnet hans på kartet.

Jace Everett byr ellers på et musikalsk uttrykk i grenselandet mellom rockabilly, country og tex-mex som rocker noe vanvittig fra scenen. Publikum lot heller ikke responsen utebli, og de fleste i den fullpakkede salen var med på notene fra første riff feide ut over dem.

Trykket på alle de riktige knappene

Den 38 år gamle musikeren vet også nøyaktig hvilke knapper han skal trykke på for å sjarmere sine nyvunne tilhørere. Og ved å lure inn refrenget fra Beatles-klassikeren «Norwegian Wood» tidlig i settet, var de fleste til stede allerede for lengst solgt.

Everett har gitt ut tre langspillere siden 2006, hvor den siste, «Red Revelations» ble sluppet i fjor.

Les også: Vampyr møter varulv

På scenen utstråler denne amerikanske musikeren en tilstedeværelse som slettes ikke er alle forunt, og han takler jobben med en stoisk ro og selvsikkerhet som det er komplett umulig å ikke la seg affisere av.

Jace Everett bokstavelig talt eide vestlendingene med sine fiffige «rockabilly-møter-country»-låter. At han likte å spille for dem la han heller ingen skjul på, og var attpåtil frekk nok til å blåse i arrangørenes utmålte tre kvarter. For før tiden egentlig var ute, hadde han ikke en gang kommet frem til slageren «Bad Things», som han hevdet var årsaken til at han hadde blitt invitert til Norge for første gang.

Og da han tilsynelatende ga blanke i at tidsskjemaet hadde sprukket og heller serverte oss en helt annen låt, kunne fansen (de som ikke var det før, ble det underveis) forberede seg på et par låter til fra dette store talentet.

Suveren avslutning på overtid

Og når strofene «…I wanna do bad things with you…» til slutt ble slengt utover folkemassen, holdt det ærbødige bergenshotellet nesten på å koke over av begeistring.

Ikke nok med det, Jace Everett ville fremdeles ikke gi seg, og kom attpåtil tilbake for å gjøre et ekstranummer. Nå på langt over overtid. Til glede for oss som enda ikke hadde fått nok.

I morgen kveld spiller Jace Everett på betraktelig mindre John Dee i Oslo. Sørg for å være der, for dette kan bli stående en av årets beste konsertopplevelser på den lille scenen.


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus