Meny

22-åring tiltalt for overlagt drap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22-åringen som har tilstått drapet på 18 år gamle Lars Erik Flem Andersen i Kongsvinger i fjor sommer, er tiltalt for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Det vil ifølge tiltalen ikke bli lagt ned påstand om forvaringsdom, skriver Glåmdalen.

Påtalemyndigheten mener 22-åringen bevisst planla å drepe noen da han lørdag 25. juli i fjor tok med seg kniv og luftpistol og forlot hjemmet sitt like ved Gjemselund stadion i Kongsvinger.

18-årige Lars Erik Flem Andersen ble et tilfeldig offer, da 22-åringen traff på ham utenfor en boligblokk på Langeland.

22-åringen ble avslørt da han begynte å bruke offerets mobiltelefon flere måneder etter drapet. Mannen kom med en uforbeholden tilståelse etter at han ble pågrepet for drapet i desember. I tillegg foreligger både DNA-spor og drapsvåpenet.

Forsvareren, Jon Anders Hasle, sier imidlertid at hans klient bare vil si seg delvis skyldig etter tiltalen, da de mener at drapet ikke var planlagt.

Den tidligere ustraffede 22-åringen skal ha påført Flem Andersen over 30 knivstikk. Han skal også ha skutt på den døde 18-åringen med luftpistol.

Strafferammen for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter er lovens strengeste straff, 21 års fengsel. Rettssaken skal føres for Glåmdal tingrett i Kongsvinger og starter tirsdag 18. mai. Det er satt av fire dager til saken. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus