Meny

Her er verdens viktigste

Brasils president Luiz Inácio Lula da Silva er av Magasinet Time kåret til verdens mest innflytelsesrike leder. Også Lady Gaga og Bill Clinton troner høyt på listen over mennesker som påvirker den verden vi bor i. Foto: AFP PHOTO / STF / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magasinet Time har kåret klodens mest betydningsfulle personer. På topp troner en brasiliansk president, en datamogul og en amerikansk admiral. Lady Gaga er kåret til verdens viktigste kunstner.

(ABC Nyheter): Magasinet Time har for åttende gang kåret de hundre mest innflytelsesrike personene i verden.

Listen presenterer hvilke personer som har størst innflytelse for hvordan vår verden ser ut og rangerer dem deretter i kategorier som ledere, helter, kunstnere og tenkere.

Aller øverst på årets liste over de mest innflytelsesrike lederne finner vi Brasils president, Luiz Inácio Lula da Silva.

Da han ble valgt til president i 2002, overtok han et haltende land med dårlig økonomi og omfattende problemer. Siden den gang har Lula gjort en stor innsats for sunnhetsreformer og vekst i Brasil.

– Det som Lula ønsker for Brasil er det vi en gang kalte den amerikanske drøm, skriver Time i sin beskrivelse av verdens mest innflytelsesrike leder.

Forkjemper for homofile

På andreplass på listen finner vi presidenten i dataselskapet Acer Groups, J.T Wang samt den amerikanske admiralen Mike Mullen som skapte overskrifter over hele verden ha han ville tillate homoseksuelle å gjøre tjeneste i hæren.

- Jeg er dypt bekymret for regelverket som tvinger folk til å lyve om hvem de er for å kunne forsvare sine medborgere, sa Mullen under en høring i Senatets forsvarskomite i februar i år.

Lady Gaga

Lady Gaga er kåret til verdens mest innflytelsesrike kunstner. I sin evaluering, ført i pennen av ikke ukjente Cindy Lauper, nevnes det at den amerikanske artisten til tross for at hun bare er 24 år gammel og bare har gitt ut to album, er en stor inspirasjon for andre kunstnere.

– Hun er ikke et enkelt popnummer, hun er en performancekunstner. Hun selv er kunsten. Hun er skulpturen, skriver Lauper.

Også president Barack Obama, Sarah Palin, komiker Ricky Gervais og den iranske opposisjonspolitikeren Mir-Hossein Mousavi er med på listen over verdens mest innflytelsesrike personer.

Ingen nordmenn var i år med på Magasinet Times tradisjonsrike liste.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus