Meny

Venter på svar fra Liverpool

Liverpool og Fernando Torres møtte Vålerenga og Andre Muri i 2008. Nå avventer Vålerenga svar fra Liverpool for å se om klubben kan komme opp med en ny dato for når de eventuelt kan komme til Oslo. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga venter trolig med å starte billettsalget til kampen mot Liverpool 4. august. Håpet er nå at Premier League-giganten kommer med en alternativ dato.

OSLO (ABC Nyheter): I går skrev ABC Nyheter at det er usikkert om kampen mellom Vålerenga og Liverpool kan avvikles den 4. august som planlagt fordi Fernando Torres og co. kan være opptatt med kvalifisering til spill i neste års E-cup.

Ifølge klubbens administrerende direktør Pål Breen har osloklubben vært i løpende kontakt med Premier League-giganten og venter nå på en avklaring fra Merseyside.

- Dersom Liverpool kommer opp med en ny dato som de kan komme på, så kan vi starte det planlagte billettsalget, sier administrerende direktør Pål Breen til ABC Nyheter.

Les også: Stjernebesøk i fare

Utsetter salget

Førstkommende mandag, 3. mai, er i utgangspunkt første mulighet for å sikre seg gyldig adgangstegn til møtet med den engelske giganten. Datoen er forbeholdt medlemmer av «VIF-familien».

På onsdag 5. mai var det ment å starte salget av de ordinære billettene.

Breen tror imidlertid det går mot at man velger å forskyve det forhåndsannonserte salget

- Mest sannsynlig så vil vi vente til Premier League er ferdigspilt. De ansvarlig rundt billettsalget har jobbet med dette de siste dagene. Etter 9. mai er alt avklart rundt Liverpool, fortsetter Breen.

VIF Events Sjur Mørk sier til klubbens egen hjemmeside at avgjørelsen nå er tatt.

Klubben vil vente med å selge billetter til Premier League er ferdigspilt.

- I fotball er det normalt at uforutsette ting dukker opp, og ting kan endre seg i både cup- og seriespill. Dette har vi også tatt med i vurderingen da avtalen med Liverpool ble skrevet, forklarer han til vif-fotball.no.

- Skulle det vise seg at dette kolliderer med vår kamp, er vår førsteprioritet er å finne en ny dato som passer for begge klubber. Det er også en økonomisk betraktning i avtalen som gjør at også Liverpool er motivert for det.

Billettsalget til kampen mellom Vålerenga og Liverpool utsettes dermed med en uke, til mandag 10. mai. Lukket forhåndssalg være mandag 10. mai og tirsdag 11. mai. Åpent salg starter onsdag 12. mai.

Ligaplassering avgjør

Før gårsdagens semifinale i Europa League, mot Atletico Madrid på Anfield, var det tre muligheter for at kampen ikke ville bli berørt.

Enten så blir Liverpool nummer fem eller seks og går klar av kvalifisering til E-cupen. Blir de nummer åtte og havner klubben utenfor E-cupspill.

Eller alternativet som forsvant i går - de vinner årets Europa League og kommer inn i cupen som regjerende mester.

For når to kamper gjenstår av Premier League-sesongen 2009/10 er det langt ifra sikkert at Liverpool kan komme til Oslo.

Det er nemlig en overhengende fare for at Liverpool enten blir nummer fire eller syv i ligaen.

Fjerdeplass betyr kvalik til Champions League. Andre kamp i tredje og siste kvalifiseringsrunde til turneringen er av UEFA satt opp på datoene 3. eller 4. august, altså enten dagen før eller samme dag som Liverpool skal gjeste Oslo.

Blir de nummer syv må de ut i kvalik til Europa League. Andre kamp i tredje og siste kvalifiseringsrunde til UEFAs «lillebror»-cup er satt opp til å spilles 5. august - dagen etter det forhåndsannonserte møtet med Vålerenga.

Førstkommende helg spilles den siste runden i Premier League. Det skiller kun to poeng mellom Tottenham, som i øyeblikket ligger på fjerdeplass (64 p.) og Liverpool på syvendeplass (62 p.).

- Ingen kommentar

ABC Nyheter var tidligere i kontaktet med den engelske storklubben for en kommentar til saken.

Men tilbakemeldingen fra Merseyside fra klar.

- Vi har ennå ikke offisielt bekreftet kampen og kan på bakgrunn av det ikke å si noe som helst. Vi oppfordrer bare alle til å følge med på vår hjemmeside for nyheter om vennskapskamper før sesongstarten, sa pressemedarbeider i Liverpool, Steven Astall, til ABC Nyheter.

Ingenting vil være avgjort før den siste runden, søndag 9. mai.

Liverpool møter Chelsea (h) og Hull (b) i sine to siste kamper.

Se tabellen her og les mer om engelsk fotball på ABC Nyheter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus