Meny

Smoke Mohawk:«The Dogs Are Turning Red»(Impeller/Sonet)

Savner villdyret

Kom igjen gutter, dere har mer på lager!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med medlemmer fra We, Gluecifer og My Midnight Creeps hadde vi forventet mer av Smoke Mohawk.

(ABC Nyheter): «Supergrupper» er sjeldent veldig supre. Like ofte ender de som vasne og uinspirerte sideprosjekter for kjente navn. Det er dessverre ikke så enkelt som å legge sammen talentene til de respektive medlemmene, og få én fantastisk enhet.

Store forventninger

Smoke Mohawk må kunne kalles en norsk supergruppe innen rock’n’roll; Thomas Felberg (We, samt levende leksikon sammen med Harald Are Lund på NRK) på vokal, Rolf Yngve Uggen (Gluecifer, Astroburger m.m.) på gitar, Raymond Jensen (My Midnight Creeps) på bass og Danny Young (Gluecifer) på trommer.

Stort bedre line-up kunne man vel nesten ikke bedt om, og forventningene blir også deretter. 

Dessverre blir man noe skuffet over albumet «The Dogs Are Turning Red». Bevares, gutta kan selvfølgelig sakene sine, det visste vi jo fra før. I følge presseskrivet har målsettingen vært å lage rock «tuftet på 60’s garasje, psychedelia, prog, country og metal», og det er kun de to siste sjangrene man må anstrenge seg litt for å høre spor av.

Savner litt galskap

Den tekniske utførelsen er det lite å utsette på, produksjonen likeså. Derimot savner vi litt galskap og løssluppenhet – Smoke Mohawk tør ikke helt slippe løs villdyret. Noen vil si at det har noe med gruppas forkjærlighet for indianertobakk fremfor sprit å gjøre, men Smoke Mohawk er langt ifra de første i rockens historie med den innstillingen.

Albumet er langt ifra dårlig, tvert imot er det flere spor som kommer til å få plenty spilletid utover våren og sommeren for undertegnedes vedkommende; «Midnite Rollin», «One Puff Man» og «Watch This Rig» er noen av dem.

Har mer på lager

Albumet som helhet blir derimot for ujevnt, og låter overraskende klinisk og nesten litt sjelløst. Kanskje slipper de seg litt mer løs på neste fullengder, «The Dogs Are Turning Red» er ikke mer ujevnt enn at vi gjerne hører mer fra denne gjengen.

Les mer om musikk i ABC Nyheter.

Flere plateanmeldelser her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus