Meny

Forlán knekte Liverpool

LIVERPOOLS NEMESIS: Diego Forlán senket Liverpool atter en gang med sin scoring i ekstraomgangene, og sørget for at Atlético Madrid spiller finalen i Europaligaen. Foto: Phil Noble, Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fullbyrdet fiaskosesongen etter drama i ekstraomgangene.
Europaligaen, semifinaler:

Fulham (England) – Hamburg (Tyskland) 2-1 (0-1), sammenlagt 2-1.

Mål: 0-1 Mladen Petric (22), 1-1 Simon Davies (69), 2-1 Zoltan Gera (76).

22.500 tilskuere.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham. Han pådro seg gult kort. Erik Nevland spilte 15 minutter som innbytter, mens Bjørn Helge Riise var ubenyttet reserve.

---

Liverpool (England) – Atlético Madrid (Spania) 2-1 eeo. (1-0, 1-0), sammenlagt 2-2 (Atlético videre på bortemål).

Mål: 1-0 Alberto Aquilani (44), 2-0 Yossi Benayoun (95), 2-1 Diego Forlan (102).

42.040 tilskuere.

Terje Hauge dømte kampen.

Finalen spilles i Hamburg 12. mai.

(NTB)

(ABC Nyheter): Liverpool–Atlético Madrid 1–0, 2–1 etter ekstraomganger, 2–2 sammenlagt, Atlético videre på bortemålsregelen.

Alberto Aquilani sørget for ekstraomganger med det eneste målet etter 90 minutter. Yossi Benayoun satte inn 2–0, sendte publikum til himmels og fikk Liverpool-spillerne til å feire som om de hadde vunnet Champions League.

Så dukket klubbens nemesis opp og raserte Anfield-kvelden igjen.

Han senket dem med to mål for Manchester United i 2002. Han ble matchvinner for en uke siden i den første semifinalen.

Da 101 minutter var passert i kveld, puttet Diego Forlán Liverpool-sesongen ned i en kiste, låste den med fem hengelåser, begravde den og spiste nøklene.

Han sendte Atlético Madrid til Europaliga-finalen – og han sørget for at Liverpool for fjerde år på rad tar sommerferie uten en tittel.

– Et av de flotteste øyeblikkene i min karriere, men det spilte ingen rolle hvem som scoret i kveld. Det ble en vanskelig kamp, og vi visste at de ville gjøre alt for å slå oss, sier Forlan ifølge NTB.

Les også: Magiske Fulham til finalen

Sterk Liverpool-åpning

– De spilte bra i første omgang, men vi hevet oss. En feil i ekstraomgangen ga dem et mål, men vi visste at ett mål ville være nok for oss, fortsetter han.

For Rafael Benítez ble det nok en stor nedtur, etter at det lenge hadde sett lovende ut.

Liverpool gikk ut i hundre fra start – med entusiasme, angrepsvilje og balltempo som minnet om den imponerende vårsesongen i fjor – og skapte en kjempesjanse allerede etter ni sekunder.

Etter 26 minutter skapte de en som var enda større, etter et klikk-klakk-angrep fra drømmeland, men Dirk Kuyt satte ballen like over. Seks minutter senere headet Daniel Agger ballen i mål, men dommer Terje Hauge annullerte korrekt for offside.

Strålende Aquilani-mål

Ett minutt før pause viste Alberto Aquilani et glimt av hvorfor Liverpool betalte 200 millioner kroner for hans tjenester.

Benayoun slo inn fra høyre, og fant italieneren på 14 meter. Aquilani vridde seg rundt og skjøt på direkten, nesten liggende, med perfekt teknisk utførelse, og ballen klistret seg til nettet, helt ute ved høyre stolpe.

Aquilani imponerte i første omgang i «Steven Gerrard-rollen» bak Kuyt, det samme gjorde Gerrard fra en dypere midtbaneposisjon. Etter pause falt de av i takt med et Liverpool som var langt mer forsiktig.

Det ble knapt skapt flere sjanser før ekstraomgangene.

Da kom dramatikken.

Benítez: – Beklagelig

Fem minutter var spilt da Lucas lekkert spilte fri Benayoun, som fra skrått hold banket ballen vakkert i mål.

Da var Liverpool i paradis. Seks minutter senere tok de heisen noen etasjer ned.

José Antonio Reyes så at Forlán var ravende ledig på bakre stolpe, og slo en glimrende pasning bak Liverpool-forsvaret. Forlán scoret sikkert.

– Vi var gode i lange tider, men tapte etter et sent mål i en god kamp. Det var en beklagelig måte å slippe inn på, mente Rafa Benitez.

Liverpools svar? De hadde ingen svar. De skapte ikke flere sjanser. De forlater 2009/10 uten så mye som et plaster på såret. Kanskje gjør de det i Benítez’ siste sesong som manager i klubben.

– Fremtiden er Chelsea (i Premier League søndag). Og så Hull, var spanjolens knappe kommentar i kveld.

Og Atlético Madrid? Få klubber får mer kjeft, få klubber har et tydeligere taperstempel, laget med det evig store potensialet har ikke vunnet en europacup siden Cupvinnercupen i 1962.

Nå er «Patético Madrid» eneste spanske lag i en europacupfinale i 2010.

12. mai møter de Fulham i Hamburg.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus