Fulhams bragd: – Vi skrev historie her i kveld

JUBELBRØLET: Iblant forteller ett bilde mer enn tusen ord. Her er et av Brede Hangeland og Mark Schwarzer. Foto: Eddie Keogh, Reuters

Hangeland brølte av finaleglede etter snuoperasjonen.

Rune Bratseth (Werder Bremen 1992), Tore André Flo (Chelsea 1998), Ronny Johnsen og Ole Gunnar Solskjær (Manchester United 1999), Dan Eggen (Alavés 2001), John Carew (Valencia 2001), John Arne Riise (Liverpool 2005 og 2007), Brede Hangeland, Erik Nevland og Bjørn Helge Riise (Fulham 2010).

---

Fulham (England) – Hamburg (Tyskland) 2-1 (0-1), sammenlagt 2-1.

Mål: 0-1 Mladen Petric (22), 1-1 Simon Davies (69), 2-1 Zoltan Gera (76).

22.500 tilskuere.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham. Han pådro seg gult kort. Erik Nevland spilte 15 minutter som innbytter, mens Bjørn Helge Riise var ubenyttet reserve.

---

Liverpool (England) – Atlético Madrid (Spania) 2-1 eeo. (1-0, 1-0), sammenlagt 2-2 (Atlético videre på bortemål).

Mål: 1-0 Alberto Aquilani (44), 2-0 Yossi Benayoun (95), 2-1 Diego Forlan (102).

42.040 tilskuere.

Terje Hauge dømte kampen.

Finalen spilles i Hamburg 12. mai.

(NTB)

(ABC Nyheter): Fulham–Hamburg 2–1, 2–1 sammenlagt.

Fulham er helt fremme ved endestasjonen etter sin sensasjonelle ferd gjennom Europaligaen.

I kveld sikret klubben til Brede Hangeland, Erik Nevland og Bjørn Helge Riise sin første europacupfinale noensinne.

Zoltan Gera ble den store helten med sin avgjørende scoring, etter en snuoperasjon av beste Fulham-merke.

– Etter å ha havnet under mot spillets redning synes jeg vi skrev historie her i kveld. Stemningen vil vi alle huske i lang tid, sa manager Roy Hodgson.

– Jeg er nesten litt tom nå. Følelsene går opp og ned underveis i kampen, fortsatt en stolt Hodgson ifølge NTB.

Lå under etter frisparkperle

Mange anså Fulham som favoritt etter 0–0 i Tyskland i den første semifinalen, men midt i annen omgang så det nattsvart ut.

Hamburg-spiss Mladen Petric hadde gitt ledelsen midt i første omgang med et fantastisk frispark, i krysset fra over 25 meter.

Og etter en knapp time, da Fulham trengte to mål, mistet vertene sin kanskje viktigste spiller, Bobby Zamora, med skade.

Men karakterstyrken er en stor del av grunnen til at laget har kommet så langt, som da de snudde 1–3 til 5–4 sammenlagt over Juventus i åttendedelsfinalen – og det var en stor del av grunnen til at de snudde til seier også i kveld.

Nevland: – Hadde troen hele veien

Simon Davies utlignet etter 69 minutter med en glitrende prestasjon, etter et flott fremspill fra Danny Murphy.

Seks minutter senere var de foran. Zoltan Gera fikk ballen etter en corner, satte den i mål – og fikk Craven Cottage til å eksplodere i et jubelbrøl.

– Vi hadde troen hele veien. Selv etter at Hamburg scoret, trodde vi på seier, sa Erik Nevland, som fikk et kvarter som innbytter, til Viasat.

– Jeg har vært her i over to år, og vet at spillerne aldri vil skuffe meg. De går alltid utpå der for å gjøre det vi har trent på. I en semifinale kan de bli beskyldt for å miste hodet eller disiplinen, men det gjorde de ikke i kveld, sa Roy Hodgson.

I sluttminuttene var defensivt sterke Fulham lite truet. Til sist kunne de feire en historisk seier.

På HSH Nordbank Arena i Hamburg 12. mai kan de skrive historie på ny. Der venter Atlético Madrid.