Meny

Carlsen vil ta styringen selv

Sjakklegenden Garry Kasparov (th) og Magnus Carlsen legger samarbeidet inntil videre på is. Det opplyste de om under et møte i Sandvika der de promoterte Sjakk OL 2014 i Trømsø. Foto: Heiko Junge / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjakkesset Magnus Carlsen (19) og Garry Kasparov framstår fortsatt som gode venner, men samarbeidet er lagt på is.

Torsdag møtte de hverandre for en prat om framtiden på Thon Hotel Oslofjord i Sandvika.

Den tidligere verdensmesteren Kasparov tar Carlsens beslutning om midlertidig å avslutte samarbeidet til etterretning, men tviler ikke på at de vil kunne jobbe sammen senere hvis det kreves.

– Det er ikke stort mer jeg kan gjøre for Magnus akkurat nå. På grunn av surr og rot i Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE), er det ikke sikkert at han får en kandidatmatch på aldri så lang tid, sier Kasparov til NTB.

Mer frihet

I september 2009 ble det kjent at Carlsen hadde fått Kasparov som personlig trener, men allerede i mars var det klart at samarbeidet skifter karakter.

– Når han en dag står foran en stor internasjonal kamp er jeg klar om han skulle trenge meg, sier Kasparov som mener Carlsen trenger mer frihet til å organisere sitt profesjonelle liv.

19-åringen fra Lommedalen ønsker selv å ta styringen med sin egen utvikling, hvilke turneringer og hvor mange han skal spille dette året.

– Jeg legger opp til færre turneringer i år, ned mot seks-sju, mot ni langsjakkturneringer i fjor, sier Carlsen til NTB.

I inneværende sesong ønsker han å ta de viktige beslutningene på et selvstendig grunnlag.

Store utfordringer

Den store utfordringen blir å holde seg blant de aller beste på verdensrankingen i 2010.

I desember i fjor vant han en turnering i London som førte ham til topps på den offisielle verdensstatistikken.

I november i fjor kom han på delt annenplass i prestisjetunge Tal Memorial i Moskva, og fulgte opp med seier i lynsjakk-VM samme måned. Carlsen ble tidenes yngste verdensmester i lynsjakk.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus