Meny

Rafa: – Ingen har bedt meg om å bli

SPEKULASJONENE FORTSETTER: Liverpool-manager Rafael Benítez har vært linket bort fra klubben i lengre tid. Før kveldens Europaliga-semifinale mot Atlético Madrid sier spanjolen at ingen i klubbens styre og stell har snakket med ham om fremtiden. Foto: Phil Noble, Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool-manageren setter fart på spekulasjonene om at han er på vei bort.
Kveldens semifinaler i Europaligaen:

Fulham–Hamburg (0–0), kampstart 21.05

Liverpool–Atlético Madrid (0–1), kampstart 21.05.

(ABC Nyheter): Spekulasjonene om at Rafael Benítez forlater Liverpool etter sesongen, har økt i takt med at klubben har røket ut av toppkampen i Premier League, av Champions League, ligacupen og FA-cupen.

De blir ikke færre nå.

På pressekonferansen før kveldens returkamp i Europaliga-semifinalen mot Atlético Madrid, hvor Liverpool må hente opp 0–1, antydet spanjolen at han burde vært behandlet bedre av klubben.

– Alt fokuset mitt ligger på den neste kampen, det er fremtiden for meg. Men ingen fra klubben har snakket med meg om min egen fremtid, sa han ifølge Sky Sports.

Koblet til Juventus og Real

Ifølge Independent fikk han spørsmål om noen fra klubbens styre og stell hadde bedt ham om å overse eventuelle tilbud fra Serie A.

– Nei, svarte han.

Benítez har kontrakt med Liverpool til 2014, men har denne sesongen vært koblet til Juventus og Real Madrid.

Samtidig har en rekke andre managere vært koblet til Liverpool.

– Jeg har brukt et år på å høre navn som Martin O’Neill, José Mourinho, Jürgen Klinsmann og Frank Rijkaard bli linket til jobben min, men jeg har bare fortsatt å gjøre den, sier Benítez.

Gerrard må stå frem

Men i kveld handler det altså om å redde Liverpool-sesongen fra det store ingenting.

Diego Forlán sørget for at Atlético Madrid tar med seg 1–0 til returkampen på Anfield.

Liverpool var heldige som unngikk flere baklengsmål i det første møtet, hvor de skapte svært få sjanser selv – og hvor en nøkkelspiller som Steven Gerrard langt fra sto frem som han kan.

Det må han gjøre i kveld. At han har formen er inne, viste Gerrard med to mål i søndagens 4–0-seier over Burnley.

– Det andre målet hans var spesielt, og han så ut som den spilleren vi alle vet han er, sier Liverpool-legende Ian Rush ifølge The Times.

Agüero tilbake

Rush får følge av Benítez.

– Det var en flott prestasjon av oss og av ham. Han trengte å gjøre det godt, og å score det andre målet på den måten var veldig viktig både for ham og for laget. Han er lederen på banen, og resten av spillerne følger ham hundre prosent. Resten av laget venter på noe spesielt fra Stevie, og alle vil hjelpe ham frem mot Atlético.

For Atlético Madrid gjør angrepsstjernen Sergio Agüero comeback etter suspensjon i det første møtet. Liverpool mangler Fernando Torres, som er skadet for resten av sesongen.

Også i de to foregående rundene i Europaligaen har Liverpool ligget under med ett mål fra den første kampen. De snudde til avansement med 3–0 over Lille og 4–1 og Benfica på Anfield. Torres scoret to mål i begge seirene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus