Meny

– Som når United mangler Rooney

USIKKER: Fulham-spiss Bobby Zamora pådro seg en akillesskade i den første Europaliga-semifinalen mot Hamburg, og testes før kampstart i kveldens returmøte hjemme på Craven Cottage. Foto: Philipp Gueland, AFP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hodgson frykter at Zamora mister Fulhams største kamp på 35 år.
Kveldens semifinaler i Europaligaen:

Fulham–Hamburg (0–0), kampstart 21.05

Liverpool–Atlético Madrid (0–1), kampstart 21.05.

(ABC Nyheter): I kveld spiller Fulham sin største kamp siden FA-cupfinalen i 1975.

London-klubben har med seg 0–0 fra den første Europaliga-semifinalen mot Hamburg, og anses av mange som favoritt til å gå hele veien hjemme på Craven Cottage.

Problemet? Bobby Zamora er usikker med akillesskaden han pådro seg i Tyskland.

Om spissen blir spilleklar, avgjøres med en test rett før kampstart.

Fantastisk sesong

– Han vil spille for å hjelpe laget, men jeg vil være sikker på at han er så frisk som man må forvente, og så ta en avgjørelse. Bobbys bidrag har vært fantastisk, og han vil bli knust hvis han ikke får sjansen til å hjelpe laget til finalen, sier manager Roy Hodgson ifølge Daily Telegraph.

Zamora har imponert nok denne sesongen til å havne i landslagsdiskusjonen når VM nærmer seg.

I Europaligaen har han scoret seks mål, totalt har han scoret 19. Og som targetmann er han uvurderlig for Hodgson.

– Når Wayne Rooney ikke spiller for Manchester United, når Steven Gerrard ikke spiller for Liverpool, når Didier Drogba ikke spiller for Chelsea, eller når Robin van Persie er lenge ute for Arsenal, handler overskriftene om disse – og de har bedre dekning enn oss, sier manageren.

Om Zamora ikke rekker oppgjøret, er Erik Nevland et av spissalternativene.

Duellen: Hangeland mot Nistelrooy

Når The Times skal plukke ut en nøkkelduell i kampen, velger de seg imidlertid en annen nordmann og en nederlandsk legende.

Brede Hangeland hadde full kontroll på Ruud van Nistelrooy i den første semifinalen. Om han gjentar bedriften i kveld, er avgjørende for hvorvidt Fulham når sin første europacupfinale noensinne.

Hamburgs oppladning har vært turbulent. Mandag sparket klubben sin manager Bruno Labbadia og hentet inn Ricardo Moniz som erstatter.

Om det er positivt eller negativt for kveldens kamp, vet ingen – men alle vet dette: Det kommer ikke til å skorte på motivasjon i Hamburg-laget. Finalen, 12. mai, spilles på deres stadion, HSH Nordbank Arena.

– Om de så hadde Mikke Mus som sjef, ville de vært desperate etter å nå en europacupfinale på sin egen hjemmebane, sier Fulham-kaptein Danny Murphy.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus