Deler ut 200.000 PCer

Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs organisasjon for palestinske flyktninger lanserte torsdag en kampanje for å distribuere omkring 200.000 bærbare PCer til skolebarn på den Hamas-regjerte Gazastripen, sier en talsmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA) planlegger å distribuere en halv million datamaskiner til flyktninger i Midtøsten innen utgangen av 2012, sier talsmann Adnan Abu Hasna.


- Kampanjen begynner i dag i flyktningenes skoler i byen Rafah (sør på Gazastripen), med distribusjon av 2200 bærbare datamaskiner som del av en plan om å distribuere 200.000 maskiner til våre studenter på Gazastripen, sa han.

Planen oppfordrer til å knytte elever og lærere sammen med trådløst internett slik at «undervisningen kan fortsette under krisesituasjoner», la Abu Hasna til.

Programmet har mottatt støtte fra den amerikanske organisasjonen One Laptop Per Child (OLPC) og den jordanske Hashemite Charity Organisation, sa han.

Israel og Egypt har forseglet grensene til Gaza for alt annet enn grunnleggende varer siden den islamistiske Hamas-bevegelsen tok makten i juni 2007, men Israel har tillatt UNRWA å bringe inn humanitær bistand og noen byggematerialer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Omkring 80 prosent av Gazas 1,5 millioner innbyggere er avhengig av utenlandsk bistand.

UNRWA gir humanitær bistand i tillegg til helse og utdanningstjenester til mer enn 4,7 millioner registrerte palestinske flyktninger i Gaza, det okkuperte Vestbredden, Jordan, Libanon og Syria.

Flyktningene er etterkommere til de 750.000 palestinerne som ble fordrevet fra det som i dag er Israel under krigen i 1948 som førte til opprettelsen av den jødiske staten.

Mer enn en million flyktninger lever i Gaza, der de utgjør to tredjedeler av befolkningen.