Meny

- Taxien fløy gjennom lufta

Maxitaxi påkjørt ved usikret planovergang på Skoppum. Flere personer skadet. (Foto: Jarl Rehn-Erichse/SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er livstruende skadd etter at en maxitaxi ble påkjørt av et tog på Skoppum i Vestfold torsdag.

En mann er livstruende skadd etter at en maxitaxi ble påkjørt av et tog på Skoppum i Vestfold torsdag.

Ulykken skjedde da taxien krysset en usikret planovergang mellom Skoppum og Barkåker i 11-tiden torsdag.

En 38 år gammel mann ble livstruende skadd i ulykken. Han var torsdag ettermiddag til intensivbehandling ved Ullevål sykehus i Oslo. Sykehuset opplyser at tilstanden er kritisk.

En mann i 30-årene slapp fra ulykken med moderate skader og ble kjørt til Sykehuset i Vestfold med ambulanse etter ulykken.

– Fløy gjennom lufta

Ifølge et øyenvitne fløy bilen flere meter gjennom lufta etter sammenstøtet.

– Jeg satt cirka midt i togsettet. Vi merket at toget fløytet og bremset kraftig. Så hørte vi et smell, og så at maxitaxien fløy gjennom luften og landet utpå jordet, forteller Saga Davidsdottir til Aftenposten.no.

Begge de skadde er ifølge VG Nett ansatt i selskapet som maxitaxien kjører for. Den daglige lederen for selskapet sier at de ansatte har det tungt.Politiet i Horten har startet taktisk etterforskning av ulykken, får NTB opplyst.

– Lokomotivføreren vil bli avhørt og han har rutinemessig blåst i alkometer, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Vestfold politidistrikt.

Ifølge politiet har også teknikere fra ulykkesgruppa til Statens vegvesen, NSB og Jernbaneverket kommet til stedet for å foreta åstedsundersøkelser og sjekke tilstanden til toget og skinnestrekningen.

Stengt strekning

Havarikommisjonen har sikret seg ferdskriverne til både toget og taxien, og vil ifølge direktør Grete Myhre i løpet av fredag avgjøre hvorvidt de skal reise til ulykkesstedet for å utføre ytterligere etterforskning.

– Ferdskriverne kan gi oss opplysninger og kjøretøyenes hastighet i forkant av ulykken, i tillegg til bremser og motor, sier Myhre til NTB.

Passasjerene på ulykkestoget ble torsdag fraktet videre med buss.

Ulykken førte til omfattende forsinkelser og kanselleringer på flere togstrekninger i området. Toget fra Oslo S til Skien klokken 14.09 ble også innstilt. Kundene kjøres med buss og taxi på den innstilte strekningen.

(©NTB)

Har du tips? Ring ABC Nyheter på 08081. Eller send MMS til 97736017.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus