Meny

Streik truer Grand Prix

Blir det ingen løsning i lønnsforhandlingene i NRK kan det bli streik samme uke Eurovision skal gå av stabelen (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blir det ingen løsning i lønnsforhandlingene til NRK, kan det gå mot streik på samme tid som Eurovision Song Contest går av stabelen.

Partene i oppgjøret mellom journalistene og NRK har frist til å komme til enighet innen klokken 12 fredag. Hvis det blir brudd, ender meklingen hos riksmeklingsmannen. Og hvis det ikke lykkes å finne en løsning der, går 1.200 NRK-journalister ut i streik, skriver Aftenposten.

Streiken vil kunne skje i uke 21. Det kan i verste fall bety svarte skjermer når Eurovision Song Contest skal avvikles.

Samtidig pågår forhandlinger med andre fagforeninger som organiserer tekniske personell. En streik her vil også kunne ramme Eurovision-finalen.

– Mai er jo en måned med lønnsforhandlinger, og vi har allerede hatt noen streiker som ikke har påvirket oss i vesentlig grad, sier Eurovision-produsent Jon Ola Sand i NRK.

Han vil ikke kommentere om ledelsen har en «plan B», i tilfelle streik.

Journalistenes fagforening påpeker at det er tilfeldig at forhandlingene kommer samtidig som årets største TV-begivenhet.

– Det er ikke noe ønske fra vår side å ødelegge et flott arrangement, det er tilfeldig at dette skjer på samme tid. De fleste ønsker å jobbe når det er slike store begivenheter, så dette er ikke noe vi går og tenker på som et forhandlingskort. Vi legger ikke opp et løp etter hvordan vi kan ødelegge et arrangement, sier leder i Norsk Journalistlag, Elin Floberghagen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus