Meny

Stjernebesøk i fare

Liverpool og Steven Gerrard var i Oslo i 2008 for å spille mot Vålerenga og Alan Jepsen. 4. august skal de tilbake, men det er langt ifra sikkert at den kampen kan bli spilt. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag starter billettsalget til oppgjøret Vålerenga-Liverpool. Men kampen henger i en svært tynn tråd.
UEFA-terminliste
UEFA har allerede satt opp datoene for E-cupen sesongen 2010/2011.
Les mer her

OSLO (ABC Nyheter): Vålerenga Fotball annonserte tidligere - med fete typer - at Liverpool Football Club kommer til Oslo for å møte «Oslos stolthet» til treningskamp på Ullevaal stadion 4. august.

Men kampen som skal lokke tusenvis av Pool-fans til hovedstaden er det langt ifra sikkert at kan avvikles.

Årsak: Liverpool kan nemlig ha mer enn nok med å spille kvalifiseringskamper til neste års Europacup - enten det blir Champions League eller Europa League.

- Jobber med saken

En av de som har jobbet med Liverpools besøk til Oslo, Vålerengas Sjur Mørk, sier klubben prøver å løse problemet.

- Dette er noe vi jobber med akkurat nå. Da vi var i dialog med Liverpool var ikke dette en aktuell problemstilling og det var i første rekke Liverpool som ønsket å komme til Norge, blant annet i forbindelse med Norway Cup, sier Mørk til ABC Nyheter.

- Nå må vi avvente å se hva som skjer, forhåpentligvis i løpet av dagen, og så får vi snakke med Liverpool om hva vi gjør. Vi skal ha møter i løpet av dagen for å diskutere problemstillingen, fortsetter han.

3.- 4.- eller 5. august

Problemet som Vålerenga Fotball nå står overfor er som følger.

Når to kamper gjenstår av Premier League-sesongen 2009/10 er det en overhengende fare for at Liverpool enten blir nummer fire eller syv i ligaen.

Fjerdeplass betyr kvalik til Champions League. Andre kamp i tredje og siste kvalifiseringsrunde til turneringen er av UEFA satt opp på datoene 3. eller 4. august, altså enten dagen før eller samme dag som Liverpool skal gjeste Oslo.

Blir de nummer syv må de ut i kvalik til Europa League. Andre kamp i tredje og siste kvalifiseringsrunde til UEFAs «lillebror»-cup er satt opp til å spilles 5. august - dagen etter det forhåndsannonserte møtet med Vålerenga.

Førstkommende helg spilles den siste runden i Premier League. Det skiller kun to poeng mellom Tottenham, som i øyeblikket ligger på fjerdeplass (64 p.) og Liverpool på syvendeplass (62 p.).

Ingenting vil være avgjort før den siste runden, søndag 9. mai.

Blir Liverpool til slutt nummer fem eller seks «går de klar av» 4. august. En annen mulighet er om Liverpool vinner årest Europa League.

I kveld spiller laget retursemi mot spanske Atletico Madrid og må ta igjen 0-1 fra bortemøtet i Spania for en uke siden. I en eventuell finale møter de da enten Fulham (Eng) eller Hamburg (Tys).

Førstkommende mandag starter forhåndsslaget av billetter til treningskampen. 3. mai er det muligheter for klubbens sesongkortinnehavere og øvrige medlemmer av «VIF-familien», samt medlemmer av Liverpools norske fanklubb, til å sikre seg billett.

Onsdag 5. mai starter det ordinære billettsalget.

- Men hva med billettsalget som starter allerede kommende uke?

- I utgangspunktet så forholder vi oss til det som allerede er bestemt, men det er klart at det er noe vi må se på, sier Mørk.

- Ingen kommentar

ABC Nyheter kontaktet den engelske storklubben for en kommentar til saken.

Men tilbakemeldingen fra Merseyside fra klar.

- Vi har ennå ikke offisielt bekreftet kampen og kan på bakgrunn av det ikke å si noe som helst. Vi oppfordrer bare alle til å følge med på vår hjemmeside for nyheter om vennskapskamper før sesongstarten, sier pressemedarbeider i Liverpool, Steven Astall, til ABC Nyheter.

Liverpool kan i også bli nummer åtte på tabellen, men det betyr at de må tape begge sine to siste kamper samt at byrival Everton vinner sine to siste.

Liverpool møter Chelsea (h) og Hull (b) i sine to siste kamper.

Se tabellen her og les mer om engelsk fotball på ABC Nyheter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus