Meny

Historisk kunstgress-kamp

AaFKs Jonathan Parr er en av årsakene til at klubben han spiller for 3. september i år vil skrive norsk fotballhistorie. Da arrangeres den først landskampen på U21-nivå på kunstgressunderlag i Norge. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aalesund skal arrangere tidens første U21-landskamp for menn på kunstgressunderlag på norsk jord.

OSLO ( ABC Nyheter): 3. september i år vil Aalesund Fotballklubb skriver et lite stykke fotballhistorie i Norge.

Klubben vil nemlig stå som arrangør av den første landskampen i Norge på U21-nivå for herrer, som avvikles på kunstgressunderlag.

- Det er først og fremst en voldsom anerkjennelse for oss som arrangørklubb og vi er selvfølgelig også veldig stolte av at Norges fotballforbund (NFF red. anm.) har valgt oss som vertskap for begivenheten, sier klubbdirektør Henrik Hoff til ABC Nyheter.

Kampen på Color Line stadion er U-21-landslagets siste hjemmekamp i kvalifiseringen til EM-2011 som skal spilles i Danmark og motstander i sunnmørsbyen er Kypros.

Mange kriterier

De siste årene har hjemmekampene til det norske U21-laget stor sett vært arrangert i Fredrikstad, men ingen av U21-kampene i 2010 vil spilles i østfoldbyen.

Neste kamp, mot Ungarn den 28. mai, skal spilles på Briskeby på Hamar.

Arrangementskonsulent i NFF, Leif Ivar Akselvoll, sier en rekke punkter må vurderes før man endelig bestemmer seg for hvor kampen skal spilles.

- Det er mange kriterier som skal vurderes før vi lander på hvor kampene skal spilles. For det første så må vi forhøre oss med klubben om de kan tenke seg å påta seg et slikt arrangement, hva er landslagsledelsens vurderinger av banen, tidspunktet for når på året kampen skal spilles og sannsynligheten for at spillere fra arrangørklubben er med i troppen.

- Og dersom det er et kunstgressunderlag som vurderes så må det ha godkjennelse fra FIFA, et såkalt tostjerners klassifiseringssertifikat, sier Akselvoll til ABC Nyheter.

Kommet for å bli

26. mars 2008 møtte Norge Ukraina til privatkamp på Åsebøen stadion i Kopervik. Et av hovedargumentene for å arrangere kampen nettopp der var fordi «Kopervik IL var den eneste klubben i Rogaland som kunne stille gressbane til disposisjon så tidlig på året».

Akselvoll sier fotbalforbundet for fremtiden i sterkere grad vil vektlegge kombinasjonen for når på året kampen er og hvor den da bør arrangeres.

- I 2009 møtte vi England på Komplett.no i Sandefjord og da begynte det å snø under kampen. Selve arrangementet var prikkfritt, men det er åpenbart at momentet for når kampen spilles i større grad kanskje må vektelgges for hvor kampene for fremtiden skal spilles. Men det er som sagt mange ting som skal falle på plass før styret bestemmer seg for arrangørsted, sier Akselvoll til ABC Nyheter.

Tenker ikke penger

AaFKs Henrik Hoff gleder seg på vegne av klubben til kampen i begynnelsen av september.

- Vi skal nok en gang vi se at vi er norgesmestere i arrangere kamper når Kypros kommer hit. Vi har ett fantastisk arrangørkorps og vi skal gjøre vårt beste for at det blir en fest.

- Hvor mye kan dere tjene på en slik kamp?

- Det er umulig å svare på fordi det avhenger av del ting, blant annet om det er noen spillere fra Aalesund med til kampen. Da kan det blir veldig moro.

- Selv om økonomi er viktig for alle klubber så er ikke dét vår hovedprioritet rundt dette. Vi vil gjøre vårt ytterste for at det blir et glimrende arrangement, sier Hoff til ABC Nyheter.

3. mars var sist gang det norske U21-landslaget var i aksjon og én Aafk-spiller var tatt ut av landslagstrener Øystein Gåre. Kantspilleren Jonathan Parr spilte samfulle 90 minutter i 1-2-tapet for Sveits på La Manga.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus