Meny

Bosnisk serber benekter folkemord i Srebrenica

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den bosnisk-serbiske regjeringssjefen Milorad Dodik benekter åpent at det skjedde et folkemord i Srebrenica i juli 1995.

I stedet for minst 7.500 drepte, som er slått fast ved FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia (ICTY) i flere rettssaker, hevder Dodik at det «bare» var 3.500 som ble drept.

– Vi kommer aldri til å godta at dette blir karakterisert som folkemord, sier han i et intervju med Beograd-avisen Novosti tirsdag.

Den internasjonale domstolen i Haag (ICJ) har også konkludert at massedrapene på minst 7.500 bosnisk-muslimske menn i Srebrenica, sammen med fordrivelsen av resten av befolkningen, var et folkemord.

Sjefanklager ved ICTY sa under et besøk i Srebrenica tirsdag igjen at Ratko Mladic, de bosniske serbernes tidligere hærsjef, må arresteres og bringes til ICTY i Haag. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus