Meny

Drapssiktet hadde ikke skytevåpen hjemme

Huset der politimannen Olav Kildal ble drept onsdag i forrige uke. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapssiktede 62-åringen i Mo i Rana var ikke i besittelse av skytevåpen, slik politiet trodde etter drapet på politimann Olav Kildal onsdag i forrige uke.

Politiet mente mannen hadde tre skytevåpen hjemme, men de var beslaglagt så langt tilbake som i 1995.

Dette var en av årsakene til at politiet valgte å vente i flere timer før de aksjonerte mot huset der mannen hadde forskanset seg.

Ikke før klokka seks torsdag morgen stormet tungt bevæpnet politi huset og pågrep mannen.

Nå er situasjonen rundt våpnene endelig klarlagt.

Politimester Håvar Fjærli i Helgeland politidistrikt forteller til TV 2 at alle skytevåpen mannen hadde ble beslaglagt under en razzia i 1995 og at de ble destruert i 2004. Politimesteren innrømmer og beklager at det må ha skjedd en rutinesvikt ved våpenkontoret.

Ifølge Fjærli hadde usikkerheten rundt våpnene ingen avgjørende betydning for måten aksjonen mot gjerningsmannen ble gjennomført på.

– For det første visste vi med stor sikkerhet at politimannen var død. For det andre ble vi utover natta mer og mer sikre på at det ikke var våpen med i bildet, sier han. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus