Meny

Knivstukket politimann døde momentant

Rettsmedisinerne konkluderer med at selv ikke akutt medisinsk hjelp kunne reddet Olav Kildals(t.h.) liv. (Foto: Scanpix/Politiet)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimannen Olav Kildal døde momentant av knivstikkene han ble påført under et oppdrag i Mo i Rana sist onsdag.

Lørdag var den foreløpig obduksjonsrapporten etter politidrapet i Mo i Rana klar. Rettsmedisinerne konkluderer med at selv ikke akutt medisinsk hjelp kunne reddet Olav Kildals liv.

Les mer: Politioverbetjent Olav Kildal (58) ble drept

Rettspsykiatrisk vurdering

Den 62 år gamle mannen som er siktet for drapet, sitter fortsatt i Bodø fengsel. Mandag ble han igjen undersøkt av fengselslegen. Før helgen ble mannen undersøkt av en rettspsykiatrisk sakkyndig. Han konkluderte med at en fullstendig undersøkelse er nødvendig for å avklare om siktede var tilregnelig i gjerningsøyeblikket.

Salten politidistrikt har nå sendt en begjæring for å få i stand en slik undersøkelse. Distriktet har også bedt Salten tingrett ta stilling til om undersøkelsen skal gjøres ved en psykiatrisk institusjon. Politiet håper psykiatrisk behandling vil øke muligheten for å få gjennomført et avhør av siktede.

Les mer: Siktet for forsettelig drap

Pågrepet i stor aksjon

Olav Kildal ble drept i tjenesten da han og en kollega skulle hente 62-åringen i Mo i Rana og overføre ham til Nordland psykiatriske sykehus i Bodø sist onsdag. Mannen knivstakk Kildal før han forskanset seg i huset. Tidlig torsdag morgen ble 62-åringen pågrepet i en væpnet politiaksjon.

Les mer: Politiaksjon i Mo i Rana

Hit skulle drapsmannen

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus